SON DAKİKA
Hava Durumu

Zeytinde rekor rekolte artışı bekleniyor

Türkiye'nin sofralık zeytin üretiminde önde gelen illerinden Bursa, Balıkesir ve Tekirdağ'ı kapsayan bölgede rekoltenin geçen yıla göre yüzde 100 artması bekleniyor.

Haber Giriş Tarihi: 16.10.2017 12:15
Haber Güncellenme Tarihi: 16.10.2017 12:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Zeytinde rekor rekolte artışı bekleniyor

Marmara Zeytin Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (Marmarabirlik) Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa, Bursa, Balıkesir ve Tekirdağ illerini kapsayan sorumluluk bölgelerinde zeytin rekoltesine ilişkin çalışma yaptıklarını söyledi.

Zeytinde bu seneyi "var yılı" olarak değerlendirdiklerini belirten Asa, şöyle konuştu:

"Bölgemizde geçen yıl yapılan üretim 80-90 bin tonlardaydı. Bu yıl ise rekoltede yüzde 100 artış yaşanacağını ve üretimin 160 bin ton civarında gerçekleşeceğini öngörüyoruz. Bu yılki 160 bin ton rekoltenin 130 bin tonunu sofralık, geri kalanını ise yağlık olarak değerlendiriyoruz. Daha önceki yıllarla mukayese ettiğimizde orta ölçekli bir yıl diyebiliriz. Önceki yıllarda 200 bin tonlarda rekolteler açıklanmıştı."

Marmarabirlik Başkanı Hidamet Asa

'Üretici memnun olacak'

Asa, mayıs ayındaki uzun süreli yağışların zeytini olumsuz etkilediğini, bir miktar kaybın bundan kaynaklandığını söyledi.

Zeytinde üreticinin memnun olacağı bir yıl geçireceklerini dile getiren Asa, "Zeytin fiyatlarında geçtiğimiz yılın fiyatlarının üzerinde minimum enflasyon oranında bir artış olur. Dolayısıyla bu yıl üreticinin memnun olacağı, aynı zamanda da Marmarabirlik'in kazançlı çıkacağı bir yıl olacak." dedi.

Bu yıl minumum 50 bin ton ürün almayı planladıklarını belirten Asa, üreticilerin iyi bir sezon geçirmeleri temennisinde bulundu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.