SON DAKİKA
Hava Durumu

'Zehirsiz' yaşamında çok mutlu

Bursa'da yaklaşık 4 yıl uyuşturucu madde kullandıktan sonra bırakmaya karar veren ve bir yıldır "zehirsiz" yaşam süren 19 yaşındaki genç, uyuşturucunun pençesinden kurtulmanın mutluluğunu yaşıyor.

Haber Giriş Tarihi: 02.03.2018 17:19
Haber Güncellenme Tarihi: 02.03.2018 17:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
'Zehirsiz' yaşamında çok mutlu

Yaklaşık 5 yıl önce sokakta kendisine uzatılan uyuşturucu maddeyi kullanan E.D, bu maddenin bağımlısı oldu. Geçen yıl kendisini daha önce bilmediği bir evin tuvaletinde kanlar içinde bulan E.D, o tarihten sonra bu illetten kurtulmaya karar verdi.

Bir süre Alkol ve Madde Bağımlılığı Araştırma, Tedavi ve Eğitim Merkezinde (AMATEM) tedavi gören E.D, daha sonra madde ve alkol bağımlılığıyla mücadele eden "Adsız Alkolikler" grubuyla tanışarak kendisine yeni bir yol çizdi.

Masör olarak hayatını devam ettiren genç, başkalarının da madde bağımlılığından kurtulması için uğraş veriyor. 

"Uyuşturucu kullanırken beynimin kontrolü bende değilmiş"

E.D, uyuşturucu madde kullandığı dönemlerde kendisini özgür sandığını söyledi. Özgürlüğü maddeyi bıraktıktan sonra tattığını belirten E.D, şöyle devam etti:

"Uyuşturucu madde kullanırken beynimin kontrolü bende değilmiş. Özgürlüğü şimdi tattım. Genç bir birey olarak neleri yapabileceğimin şimdi farkına vardım. Ruhsal olarak gelişimim çok iyi oldu. Masörlük yaparak para kazanıyorum hatta kazandığım parayla geçenlerde bir araba aldım. Çok mutluyum."

"Ailem parçalanmaktan kurtuldu"

E.D, "Adsız Narkotikler" grubuyla uyuşturucu bağımlılarına yardımcı olmaya çalıştıklarını ve sürekli etkinlikler düzenlediklerini dile getirerek "Annem ve babam ayrı yaşıyordu. Ben uyuşturucuyu bırakınca onlar da barıştı. Yeniden çekirdek aile olduk, ailemiz birleşti." diye konuştu.

Ailesiyle sık vakit geçirmeye başladığını aktaran E.D, şunları kaydetti:

"Hep yanımda olan insanları hiç tanımıyormuşum. Onları yeni yeni tanımaya başladım. Artık madde kullanmayan kişilerle arkadaş oluyorum. Şu an özgürlüğe kavuştuğum için çok mutluyum. Ağaçların kokusunu almak bile çok güzel bir duygu."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.