SON DAKİKA
Hava Durumu

Yüzlerce öğrenci 'Cumhuriyet' için koştu

Nilüfer Belediyesi ve Nilüfer İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliği ile düzenlenen "Nilüfer Belediyesi Okullararası Cumhuriyet Koşusu" bu yıl da büyük bir coşkuyla tamamlandı. FSM Bulvarı'ndan İhsaniye Cumhuriyet Meydanı'na kadar olan parkurda düzenlenen koşuya yaklaşık bin 600 öğrenci katıldı.

Haber Giriş Tarihi: 25.10.2019 23:04
Haber Güncellenme Tarihi: 25.10.2019 23:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Yüzlerce öğrenci 'Cumhuriyet' için koştu

Nilüfer Belediyesi tarafından Cumhuriyet'in 96. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında düzenlenen "Nilüfer Belediyesi Okullararası Cumhuriyet Koşusu" öğrencilerin büyük katılımıyla gerçekleşti.

Nilüfer Belediyesi ve Nilüfer İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle gerçekleştirilen koşu Minik Kız, Minik Erkek, Küçük Kız, Küçük Erkek, Yıldız Kız, Yıldız Erkek, Genç Kız, Genç Erkek ve Başkanlık Özel Koşusu kategorilerinde düzenlendi. İlçedeki birçok okuldan organizasyona katılan bin 600 öğrenci, bireysel olarak ve takımlar halinde yarıştı. Koşu Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem tarafından başlatıldı.

Öğrenciler, Fatih Sultan Mehmet Bulvarı'ndan Cumhuriyet Meydanı'na kadar bin 500 metrelik parkurda bitiş çizgisini görebilmek için ter döktü. Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen ödül törenine Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, ilçe milli eğitim şube müdürleri ile Nilüfer Belediyesi Meclis üyeleri, öğrencilerin aileleri ve öğretmenler katıldı.

Törende konuşan Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, Cumhuriyet Haftası kapsamında düzenlenen yarışlara bu yılki katılımın oldukça yüksek olduğunu vurgulayarak, katılan tüm öğrencilere teşekkür etti. Öğrencilere seslenen Erdem, "29 Ekim Türk ulusunun bağımsızlık yolunda tüm dünyaya ders verdiği, Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün izinde, özgürlüğünü ilan ettiği gün. Cumhuriyet, bir özgürlük destanıdır, insanlık onurunun her şeyin üzerinde tutulmasıdır. Bizler Cumhuriyetin 96. Yılını kutlarken büyük Atatürk'ü, O'nun kahraman silah arkadaşlarını, şehitlerimizi ve gazilerimizi şükranla anıyoruz. Sizlerin, Cumhuriyet emanetini bir sonraki nesillere koruyarak aktaracağınızdan hiç şüphem yok" dedi. Erdem ayrıca, 29 Ekim Salı günü yine büyük bir coşkuyla gerçekleştirilecek Cumhuriyet Yürüyüşüne tüm Bursalıların davetli olduğunu hatırlattı. 

Konuşmaların ardından ödül töreni yapıldı. Okullararası Cumhuriyet Koşusu'nda dereceye giren öğrencilere ödülleri Turgay Erdem, Başkan Yardımcıları Engin Yener ve Dr. Sibel Özer ile ilçe milli eğitim şube müdürleri tarafından verildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.