SON DAKİKA
Hava Durumu

Yunuseli Havaalanı için sevindiren haber

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin Yunuseli Havaalanı'nın imara açılmasına ilişkin girişimlerine Milli Savunma Bakanlığı'ndan olumsuz yanıt geldi.

Haber Giriş Tarihi: 30.07.2020 23:00
Haber Güncellenme Tarihi: 30.07.2020 23:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Yunuseli Havaalanı için sevindiren haber

Jandarma Genel Komutanlığı imara açılması tartışmalarıyla gündemde olan Yunuseli Havaalanı'nın kritik zamanlarda uçakların inip-kalkması ve o alanda bulundurulması gibi stratejik açıdan önemli işlevler görebileceği gerekçesiyle alanın korunması gerektiğini Milli Savunma Bakanlığına bildirdi. Bakanlık da bu yazı üzerine Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin alanın imara açılması talebini uygun bulmadı.

Yunuseli Havaalanı'nın imara açılmasının önüne geçilerek bölgenin korunması gerektiği konusundaki yazılarıyla dikkat çeken enBursa.com yazarı Yüksel Baysal, Yunuseli Havaalanı'nın imara açılmasına, o alanda okulu da olan Jandarma Genel Komutanlığı'ndan itiraz geldiğini aktardı.

Jandarma Genel Komutanlığı'nın, alanın kritik zamanlarda uçakların inip-kalkması ve o alanda bulundurulması gibi stratejik açıdan önemli işlevler görebileceği gerekçesiyle Havaalanı'nın korunması isteğini Milli Savunma Bakanlığı'na bildirdiğini yazan Baysal, Bakanlığın da bu yazı üzerine Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin talebini uygun bulmadığını duyurdu.

Milli Savunma Bakanlığı'nın kararının Bursa Büyükşehir çevrelerinde soğuk duş etkisi yaptığını ifade eden Yüksel Baysal'ın yazısının o bölümü şöyle:

"Bilindiği gibi Büyükşehir Beledeyesi, alanla ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile birlikte özel proje hazırlığı içindeydi.

Ağustos ayında kamuoyuna açıklanması beklenen proje şimdilik suya düştü.

Yunuseli Havaalanı Bursa Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden BURULAŞ tarafından işletiliyordu. Bu konuda Milli Savunma Bakanlığı, Büyükşehir'in haksız kazanç elde ettiğini de öne sürerek, bölgenin sadece havaalanı olarak kullanılmasının önünü açacak adımı attı.

***

Bursa Büyükşehir Belediyesi, bin 400 dönümlük alanın yüzde 60'ını Millet Bahçesi yapmayı, kalan yüzde 40'lık bölümü de imara açmayı ve imara açılacak bölümü kentsel dönüşümde kullanmayı planlıyordu. Bu alanın imara açılmasıyla birlikte Bursa Büyükşehir Belediyesi de önemli bir gelir elde edecekti.

Bunun yanı sıra Yunuseli'nin havaalanı statüsünden çıkarılması durumunda, çevre yerleşim yerleri de "mania" kriterlerinden çıkartılarak, imara uygun hale gelecekti.

Yunuseli mevcut konumunu korursa, çevredeki tarim arazileri de korunmuş olacak.

***

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, haziran ayında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile İstanbul'da yaptığı görüşmenin ardından Ankara'da bazı bakanlarla da bir araya gelmiş, haziran ayı sonunda da Jandarma Genel Komutanı Org. Arif Çetin ile görüşmüştü.

MSB yetkilileri Büyükşehir'in talebinin ardından Yunuseli Havaalanı arazisinde inceleme yaparken...

CHP İl Başkanı İsmet Karaca alanda basın toplantısı düzenlemiş, Yunuseli'nin imara açılmasına karşı çıkmıştı.

İYİ Parti'nin düzenlediği, Prof. Dr. İsmail Tatlıoğlu, Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Erozan ile İl Başkanı Dr. Yahya Bahadır'ın katıldığı basın bilgilendirme toplantısında da Yunuseli Havaalanı'nın imara açılmasına karşı çıkılmıştı."

YÜKSEL BAYSAL'IN YAZISININ TAMAMI İÇİN TIKLAYIN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.