SON DAKİKA
Hava Durumu

Yüksel Akgün: Bursa HDP'yi konuşacak

HDP Bursa İl Eş Başkanı Yüksel Akgün, Bursa'da mahalle mahalle, sokak sokak sıkı bir seçim çalışması yaptıklarını, 24 Haziran Seçimleri'nde, 7 Haziran 2015 Seçimleri'nden daha iyi bir sonuç alacaklarını söyledi. Akgün, "Bursa adaylarıyla ve seçim sonuçlarıyla HDP'yi konuşacak" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 20.05.2018 15:46
Haber Güncellenme Tarihi: 20.05.2018 15:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Yüksel Akgün: Bursa HDP'yi konuşacak

7 Haziran 2015 Parlamento Seçimleri'nde Bursa'da 105 bin oy alarak bir milletvekili çıkaran ancak 1 Kasım'da tekrarlanan seçimlerde az bir oy farkıyla vekil çıkaramayan Halkların Demokratik Partisi'nde (HDP) 24 Haziran Milletvekili ve Cumhurbaşkanlığı Seçimleri için yoğun bir çalışma yapılıyor. Milletvekili aday belirleme çalışmalarının devam ettiği HDP'de Bursa için Sırrı Süreyya Önder ve Sırrı Sakık'ın liste başı olarak adları kulislerde konuşuluyor.

Milletvekili aday listelerinin yarın kesinleştirilerek YSK'ye teslim edileceğini ifade eden HDP Bursa İl Eş Başkanı Yüksel Akgün, isimler konusunda kendisinin birşey açıklayamacağını ancak iddialı bir liste ile seçimlere katılacaklarını söyledi. Merkez Yıldırım ilçesinin aralarında olduğu Bursa 2. Bölge'de bir milletvekili çıkaracaklarını söyleyen Akgün, 1. Bölge'den de bir vekil çıkarmalarının zor olmayacağını savundu.

Partisinin toplumun ötekileştirilen, farklılıkları ile dışlanan birçok kesiminin sesi olduğunu ifade eden Akgün, "Biz ezilenlerin, emeği sömürülenlerin, farklılıklarından dolayı dışlananların sesi soluğuğuz. Partimizin bu duruşu da oya yansıyacaktır. 7 Haziran 2015 Seçimleri'nde 105 bin oyla bir milletvekili çıkardık ancak 1 Kasım'a gelindiğinde ülkenin içinde bulunduğu atmosferde 84 bin oy aldık. 24 Haziran Seçimleri'nde 7 Haziran'da aldığımız oyun çok üzerine çıkacağız. Bursa, milletvekili adayları ve seçimde aldığı oylarla HDP'yi konuşacak" dedi.

HDP Kars Milletvekili ve Partisi Sözcüsü Ayhan Bilgen Bursa'da bir dizi açık hava toplantısına katıldı

Seçim çalışmalarını Genel Merkez'den gelen yöneticiler ve milletvekillerinin de katılımıyla mahalle mahalle, sokak sokak sürdürdüklerini, pazar yerlerinin girişlerine seçim standı açarak sandık gözlemcisi ve üye kaydı yaptıklarını belirten Yüksel Akgün, bugün Gemlik'te seçim bürosu açtıklarını, akşam da merkez Osmangazi ilçesi Emek Mahallesi'nde 500 kişilik bir sokak iftarı vereceklerini duyurdu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.