SON DAKİKA
Hava Durumu

YSK'den 'kesin bir şey oldu'ya 200 sayfalık gerekçe

YSK, İstanbul'da Ekrem İmamoğlu'nun kazandığı büyükşehir belediye başkanlığı seçimlerini iptal kararının gerekçesini açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 20.05.2019 13:54
Haber Güncellenme Tarihi: 20.05.2019 13:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
YSK'den 'kesin bir şey oldu'ya 200 sayfalık gerekçe

Yüksek Seçim Kurulu'nun İstanbul'da Millet İttifakı'nın adayı Ekrem İmamoğlu'nun kazandığı Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerini iptal kararının gerekçesi açıklandı.

200 sayfanın üzerinde olduğu belirtilen gerekçeli kararın, karara muhalif üyelerin muhalefet şerhlerini yazmalarının ardından kamuoyu ile paylaşılacağı öğrenildi.

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Seçim İşleri Başkanı Ali İhsan Yavuz, 31 Mart İstanbul seçimlerini kaybettikten sonra yaptıkları itirazları, "Hiçbir şey olmasa bile kesinlikle bir şeyler oldu ama fark edemedik" diye açıklamıştı.

Ne olmuştu?

YSK, AKP ve MHP'nin olağanüstü itirazları çerçevesinde yapılan başvuruları değerlendirerek, 6 Mayıs'ta İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminin yenilenmesine kararı vermişti. Beş saati aşkın süren toplantıda oylamaya 11 kurul üyesi katılmıştı. YSK Başkanı Sadi Güven'in de arasında bulunduğu 4 üye karara ret oyu kullanmıştı. İstanbul Büyükşehir Belediye seçimlerinin yenilenmesi kararı 4'e karşı 7 oyu ile alındı.

Kurul, iptale ilişkin kısa kararında şöyle demişti:

"Bir kısım sandık kurullarının ilçe seçim kurullarınca kanuna aykırı oluşturulması ve bu hususun da seçim sonucuna müessir olması nedeniyle 31 Mart 2019 tarihinde yapılan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminin iptaliyle yenilenmesine, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı mazbatasının iptaline, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı yenileme seçiminin 23 Haziran 2019 tarihinde yapılmasına, kanuna aykırı sandık kurulu görevlendirmelerini yapan ilçe seçim kurulu başkan ve üyeleri ile seçim müdürleri ve diğer sorumlular hakkında suç duyurusunda bulunulmasına oy çokluğuyla karar verilmiştir." (Odatv)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.