SON DAKİKA
Hava Durumu

YSK'den çok konuşulacak seçim kararı

Yüksek Seçim Kurulunca (YSK), yapılan tahkikat sonucu beyan edilen yerleşim yerinde oturmadığı belirlenen seçmenlerin kayıtlarının dondurulacağı, bu durumdaki seçmenlerin askı süresi içinde gerçek yerleşim yerlerine kayıtlarını aldırmadıkları takdirde önceki yerleşim yerinde de oy kullanamayacakları bildirildi.

Haber Giriş Tarihi: 12.01.2019 23:23
Haber Güncellenme Tarihi: 12.01.2019 23:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
YSK'den çok konuşulacak seçim kararı

YSK, beyan ettiği yerde oturmadığı belirlenen seçmenlerin kaydı dondurulacağını açıkladı.

YSK'den 31 Mart yerel seçimleri öncesi seçimlerin sonucunu değiştirilmesi için şehirlerden kırsala seçmen kaydırıldığına dair iddialarına ilişkin önemli bir açıklama geldi. YSK, beyan ettiği yerde oturmadığı belirlenen seçmenlerin kaydı dondurulacağını açıkladı.

31 Mart yerel seçimleri öncesi bölgelerde seçmen hareketinin olduğu ve bu hareketin seçimleri etkilemeye yönelik olarak yapıldığı yönünde çıkan haberler üzerine YSK'den bir açıklama geldi.

YSK'den yapılan açıklama göre, beyan ettiği yerde oturmadığı belirlenen seçmenlerin kaydı dondurulacak.

Açıklamada, "4-17 Ocak 2019 tarihleri arasında muhtarlık bölgesi askı listeleri güncelleştirilmek üzere askıya çıkarılmıştır. Yapılan tahkikat sonucunda beyan edilen yerleşim yerinde oturmadığı belirlenen seçmenlerin kayıtları dondurulacak olup, bu durumda olan seçmenler askı süresi içinde gerçek yerleşim yerlerine kayıtlarını aldırmadıkları takdirde önceki yerleşim yerinde de oy kullanamayacaklardır. Bu nedenle; seçmenlerimizin gerçek yerleşim yerlerinde kayıtlı olmaları, oy kullanma yetkileri bakımından yasal zorunluluktur" denildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.