SON DAKİKA
Hava Durumu

Yoga tutkunları Nilüfer'de buluştu

Nilüfer Belediyesi ve Hindistan Başkonsolosluğu, 21 Haziran Uluslararası Yoga Günü'nde yoga meraklılarını Bursa'da bir araya getirdi.

Haber Giriş Tarihi: 22.06.2018 13:27
Haber Güncellenme Tarihi: 22.06.2018 13:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Yoga tutkunları Nilüfer'de buluştu

Nilüfer Belediyesi ve Hindistan Başkonsolosluğu, Bursa'da farklı bir organizasyonun altına imza attı. 21 Haziran Uluslararası Yoga Günü'nde yoga tutkunları, olumsuz hava koşullarından dolayı İhsaniye Pazar Yeri'nde bir araya geldi. Gün boyu devam eden ve vatandaşların ücretsiz olarak katılım gösterdiği etkinlikte, eğitmenler tarafından hatha yoga, yüz yogası, viyansa, yin yoga, şivananda yoga, çocuk yogası, yoga nidra ve mediyasyon yapıldı. Vatandaşların ilgi gösterdiği etkinlik, Hindistan Ayush Bakanlığı'nın yayınladığı ve tüm dünyada aynı gün uygulanan resmi programla devam etti. Resmi programa, Hindistan İstanbul Başkonsolosluğu Konsolos Yardımcısı Ramesh Chandra Dangwal ile Nilüfer Belediyesi Başkan Yardımcısı Bukle Erman da katıldı.

Program öncesi konuşan Hindistan İstanbul Başkonsolosluğu Konsolos Yardımcısı Ramesh Chandra Dangwal, Hindistan Başbakanı Narendra Modi'nin mesajını okudu. Yoganın zihin, beden ve akıl arasında bir bütünlük sağladığını belirten Hindistan İstanbul Başkonsolosluğu Konsolos Yardımcısı Ramesh Chandra Dangwal, "Yoga, ben olmaktan biz olmaya götürür. Yoga, stres gibi rahatsızlıklar ile diyabet, hipertansiyon ve depresyon gibi yaşam tarzımızı etkileyen hastalıklara bir çözümdür. Yoga, hiç kimse arasında ayrımcılık yapmaz, aksine yaş, cinsiyet, sınıf, inanç ve millet gibi ögelerin ötesindedir." dedi.

Nilüfer Belediye Başkan Yardımcısı Bukle Erman da, "Bugün gerçekten siyasetin karmaşasını konuşurken araya bir anda yoga girdi. En önemlisi de buydu. Burada yapılan etknilikten ziyade yogayla ilgisi olmayan insanlarda bir sohbet konusu oldu. Bu bir başarıdır. Umarım sürdürülebilir olur. Biz Nilüfer Belediyesi olarak elimizden gelen desteği vermeye hazırız. Emeği geçen herkese teşekkürler" diye konuştu.

Hindistan İstanbul Başkonsolosluğu Konsolos Yardımcısı Ramesh Chandra Dangwal, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey adına Başkan Yardımcısı Bukle Erman'a teşekkür ederek plaket verdi.

Konuşmaların ardından Hindistan İstanbul Başkonsolosluğu Konsolos Yardımcısı Ramesh Chandra Dangwal ile Nilüfer Belediyesi Başkan Yardımcısı Bukle Erman, diğer katılımcılarla birlikte Hindistan Ayush Bakanlığı tarafından yayınlanan resmi programda yer alan yoga  uyguladı. Yoga, eğitmenler Burçin Köseoğlu ile Ali Hürcan eşliğinde yapıldı.

Etkinliğe, Bursa Yoga Merkezi, Eflatun Yoga Merkezi, Nilüfer Yoga, Yoga Svatanya ve Okuantum da destek verdi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.