SON DAKİKA
Hava Durumu

Yıldırım'da 'kestane ve kestane şekeri festivali'

Yıldırım Belediyesi ve Bursa Valiliği önderliğinde gerçekleştirilecek "Üretimden Tüketime Bursa'da Kestane Yeniden Hayat Buluyor" sloganıyla 11- 12 Kasım günleri arasında Barış Manço Kültür Merkezi'nde "Kestane ve Kestane Şekeri Festivali" başlıyor.

Haber Giriş Tarihi: 08.11.2012 16:40
Haber Güncellenme Tarihi: 08.11.2012 16:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Yıldırım'da 'kestane ve kestane şekeri festivali'

Yıldırım Belediyesi, Cumalıkızık Ahududu Festivali'nden sonra Bursa'nın bir başka marka değeri kestane ve kestane şekeri için iki gün sürecek olan festival düzenliyor.

Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin ve festival tertip heyetinin, Yıldırım Belediyesi Hizmet Binası Meclis Salonu'nda düzenlediği basın toplantısında gerçekleştirilecek 11-12 Kasım tarihlerinde Kestane ve Kestane Şekeri festivali ile ilgili bilgiler basın mensuplarına anlatıldı.

Yıldırım Belediye Başkanı Özgen keskin yaptığı konuşmasında Bursa'nın kestane ihracatında birinci sırada olduğunu vurgulayarak, kestane üreticilerine teşekkür ettiklerini söyledi. Başkan Keskin ayrıca, "Kestane, Bursa'nın en önemli marka değerlerinden biri. Bursa'nın ekonomisine de katkı koyan kestanenin, insan sağlığına önemli yararları var. Böylesi önemi bir ürünün festivalini düzenleyerek hem kestaneye hem de kestane üreticilerinin bilgilendirilmesine katkı sağlamış oluyoruz. Kestane ve Kestane Şekeri Festivalinde, moderatörlüğünü Prof. Dr. Ahmet SOYLU' nun yapacağı panel düzenlenecek. Bu panelde, Uludağ Üniversitesi'nden akademisyenler, Orman Bölge Müdürü, Kestane üreticisi ve imalatçıları konuşmacı olarak yer alacaklar. 11-12 Kasım 2012 tarihlerinde Barış Manço Kültür Merkezi ve Fidyekızık'da düzenlenecek olan festivalimiz kapsamında; kestane yarışmaları, konserler ve kestaneli ikramlarımız da olacak. Böylesi anlamlı bir festivale tüm hemşerilerimizi bekliyoruz" diye konuştu.

Başkan Keskin, festivale destek olan Bursa Valiliği, Uludağ Üniversitesi, Orman Bölge Müdürlüğü, Kızıklar Kültür ve Dayanışma Derneği, Güney Marmara Aşçılar Derneği, Kardelen, Kafkas, Dağlı, Ferah, İpek, Kestat, Köşk Çiftliği gibi kestane şekeri ve mamülleri imalatçılarına da teşekkür etti.

Bursa Orman ve Bölge Müdürü Ahmet Köksal Coşkun'da Bursa'da kestane üretimine verdikleri katkı ve yaptıkları çalışmalardan bahsederek, "Kestaneye çok önem veriyoruz. Bu festivalin düzenlenmesi bizim için çok önemli. Bursa'nın değerlerinden biri olan kestanenin yetiştirilmesi, aşılanması ve toplanması ile ilgili de bir düzenleme getirmek istiyoruz. Biz diğer ağaç türlerinde olduğu gibi Kestane ağacının da çoğalmasını hedefimiz. Bu konuda da gereken tüm çalışmaların takipçisi olmaya devam edeceğiz" dedi.

Bursa Kızıklar Dernek Başkanı Ertuğrul Sünel' de düzenlenecek festival kapsamındaki panelde kestane yetiştirilmesi ile ilgili konuların masaya yatırılacağına dikkat çekerek, " Bursa'da 30'a yakın kestane üretimi ile ilgili firma var. Bu firmalardan 21'i ile istişare toplantısına katıldı. Şu anda da aramızda önde gelen kestane firmalarımız aramızda. Ben Kestanenin tarihi, kültürel ve ekonomik boyutunun da ele alınması taraftarıyım. Kestane Bursa için 1. Derece geçim kaynağı olması gerekirken, kestane üretimi azaldı. Panelimizde bunları geniş bir şekilde tartışacağız" dedi.

Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin, basın toplantısı sonunda basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Ayrıca basın mensuplarına ve diğer katılımcılara da toplantı sonunda kestane şekeri ve çay ikram edildi.

FESTİVAL İKİ GÜN SÜRECEK

Daha sonra ki yıllarda uluslararası platformda devam edecek olan festival kapsamında; "Üretimden Tüketime Bursa'da Kestane Yeniden Hayat Buluyor" sloganıyla Bursa'nın marka değeri olan kestanenin, hem ulusal hem de uluslararası platformlarda tanıtımına katkı sağlamak için düzenlenen festivalde 11 Kasım Pazar akşamı Türk Sanat Müziğinin usta yorumcularından Coşkun Sabah, 12 Kasım günü akşamı ise Türk Halk Müziği Sanatçısı Erdem Özdemir de Barış Manço Kültür Merkezi'nde konser verecek.

İki gün sürecek olan festivalde ilk gün Barış Manço Kültür Merkezi'nde, Kestaneli pasta kesimi ve Kestane fotoğrafları sergisi, "Üretimden Tüketime Bursa'da Kestane Yeniden Hayat Buluyor" paneli, 1 dakika içinde en çok kestane şekeri yeme ve en iri kestane yarışması akşamına da Coşkun Sabah konseri düzenlenecek.

Festivalde düzenlenecek olan yarışmada dereceye girenlere çeşitli hediyeler ve katılım sertifikası da verilecek. Festivalin 2. günün de ise Fidyekızık' da, Yıldırım Belediyesi Mehter konseri, Erguvan Halk Oyunları Gösterisi ve kestane fidanı dikimi ile Erdem Özdemir konseri yapılacak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.