SON DAKİKA
Hava Durumu

Yeşil Dönüşüm Ormanları'nda sıra Balıkesir'de

Limak Enerji'nin fatura ve abonelik işlemlerinde kullanılan kağıtların doğaya yeniden kazandırılması amacıyla başlattığı "Yeşil Dönüşüm Ormanları" Projesinin üçüncü etabı Balıkesir'de hayata geçti

Haber Giriş Tarihi: 14.01.2021 09:02
Haber Güncellenme Tarihi: 14.01.2021 09:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Yeşil Dönüşüm Ormanları'nda sıra Balıkesir'de

Limak Enerji Balıkesir'in Avşa Adası'nda 1000 fidanı toprakla buluşturarak orman alanı için ilk adımı attı. Limak Enerji tarafından geçtiğimiz iki yıl içerisinde Çanakkale ve Bursa'da ağaç dikimleri gerçekleştirilmişti. Şirketin hizmet verdiği 4 şehirde 4 bin ağaç ile kurulmasını hedeflediği Yeşil Dönüşüm Ormanları Projesine, Balıkesir etabı ile devam edildi.

Marmara Adalar Belediye Başkanı Süleyman Aksoy, Limak Enerji Uludağ Elektrik Genel Müdürü Ali Erman Aytac ve Avşa Tanıtım Platformu YöneticisiKaan Ayyıldız'ın katılım sağladığı etkinliğeAvşa Jandarma Komutanlığı, Avşa Acil Yardım Ekibi, Limak Enerji çalışanları ve Avşa halkı da destek verdi.

Ali Erman Aytac çevre ile dost projelerin sürdürülebilir bir dünya için önemine vurgu yaparak, doğal kaynakların korunması ve gelecek nesillere aktarılması bilinci ile hareket ettiklerini söyledi. Yeşil Dönüşüm Ormanları Projesi ile kağıt tüketimi nedeniyle doğadan aldıklarını doğaya geri kazandırdıklarını belirten Aytaç, 2021 yılında proje hedefinde yer alan şehrin Balıkesir olduğunu ve burada bin ağaçlık bir ormanı doğa ile buluşturacaklarını ifade etti.

Ödüllü Proje, 4 bin ağacı doğaya kazandıracak

Limak Enerji'nin Ödüllü Yeşil Dönüşüm Ormanları Projesi ile 4 bin ağaç ve 200 ton kağıdın doğaya geri dönmesi sağlanacak. Geri kazandırılan 200 ton kağıt sayesinde19 bin kilogram atığın doğaya karışması önlenecek, 5 milyon litre su tasarrufu yapılacak ve 272 ton CO2 salınımının önüne geçilecek. Daha önce yangın tehlikesi geçirmiş veya kurak olan bölgeleri tercih eden şirket, ağaçlandırma projesi ile yeşil alan miktarı açısından fakir bölgelerin yeşil alan oranını artırırken, sağlıklı bir kent yaşamına da destek sağlayacak.

Kurum içi dijital evrak yönetim sistemi uygulayan şirket, faturalandırma süreçlerinde de yoğun olarak dijital kanalları kullanıyor. Limak'ın elektronik faturayı tercih eden müşterilerinin sayısı 1 milyonu aşmış durumda.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.