SON DAKİKA
Hava Durumu

'Yerel seçimler yönümüzü tayin edecek'

Adalet ve Kalkınma Partisi'nin Bursa Büyükşehir ve ilçe belediye başkan adayları AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş'un da katıldığı toplantı ile kamuoyuna tanıtıldı.

Haber Giriş Tarihi: 13.01.2019 19:22
Haber Güncellenme Tarihi: 13.01.2019 19:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
'Yerel seçimler yönümüzü tayin edecek'

Bursa'da Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen "AK Parti Bursa Aday Tanıtım Toplantısı"na AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, AKP Bursa milletvekilleri, AKP İl Başkanı Ayhan Salman, MHP İl Başkanı Cihangir Kalkancı ve çok sayıda partili katıldı. 

Programda, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ve 17 ilçe belediye başkan adayı kamuoyuna tanıtıldı. 

AKP, Yıldırım'da Oktay Yılmaz, Osmangazi'de Mustafa Dündar, Kestel'de Önder Tanır, Gürsu'da Mustafa Işık, Nilüfer'de Necati Şahin, İnegöl'de Alper Taban, Gemlik'te Berkay Bulut, Mudanya'da Ahmet Murat Ünal, Orhangazi'de Bekir Aydın, İznik'te Kaan Mehmet Usta, Keles'te Mehmet Keskin, Karacabey'de Ali Özkan, Mustafakemalpaşa'da Mehmet Kanar, Büyükorhan'da Ahmet Korkmaz, Harmancık'ta Yılmaz Ataş, Orhaneli'de Ali Aykurt'u aday gösterdi. 

Cumhur İttifakı kapsamında ise Yenişehir'de MHP'den Davut Aydın, aday gösterildi. 

Kurtulmuş, "AK Parti Bursa Aday Tanıtım Toplantısı"nın ardından isimleri açıklanan belediye başkan adaylarıyla Osmanlı Devleti'nin kurucusu Osman Gazi ve oğlu Orhan Gazi'nin türbelerini ziyaret etti. 

AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, burada yaptığı konuşmada, Bursa'da bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. 

Mart'taki seçimlerin önemini anlatan Kurtulmuş, "Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine geçişten sonra milletimiz, bir yerel seçim olmasına rağmen hangi istikamette gideceğini bu seçimde yeniden teyit edecek. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın önünü açacak, Cumhur İttifakı ile Türkiye yeni bir döneme geçecektir." diye konuştu.

AKP'nin en büyük reformunun Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne geçmesi ve Cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesini sağlamak olduğunu savunan Kurtulmuş, Türkiye'de her Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesinde milletin karşısında birtakım tezgahlar kurulduğunu öne sürdü. Kurtulmuş, "Artık sandıklar siyaset ve demokrasi meydanında kuruluyor, kimin Cumhurbaşkanı olacağına bizzat bu millet karar veriyor, siz karar veriyorsunuz, Türkiye'nin en büyük reformu budur." değerlendirmesinde bulundu. 

Kurtulmuş, konuşmasına şöyle devam etti:

"Onun için iktidarda olduğu 16 yıl boyunca Bursa'da ne varsa Şırnak'ta da var. İstanbul'da ne varsa Diyarbakır'da da var. Üniversite, hastane, bölünmüş yollar, havalimanları, hepsi var çünkü biz, milletin tamamına hizmeti hakka hizmetin bir parçası olarak görürüz. Bizim için kalkınma tüm Türkiye'nin her yerinde olması gereken bir şeydir."

Kurtulmuş, AKP'nin sadece Türkiye'nin değil, dünyanın mazlum milletlerinin sözcüsü olduğunu söyleyerek, "AK Parti dünya mazlumlarının bir parçası, öncüsü, önderidir. Asla bu sorumluluğumuzdan vazgeçmeyeceğiz. Yolumuzdan dönmeyeceğiz. İlerlemeye devam edeceğiz. Bu seçim çalışmasını yaparken sadece belediye başkan adaylarımız için oy istemiyoruz. Filistinli çocuğun avazına avazımızı katmak için oy istiyoruz. Bu seçim kampanyasında dünya mazlumlarının sesine ses vermek için milletten oylarını, desteklerini ve gönüllerini istiyoruz." diye konuştu.

Belediye başkan adaylarına millete karşı sorumluluklarını açıklayan Kurtulmuş, şöyle konuştu:

"2019 seçimleri AK Parti belediyeciliğinde yeni bir döneme geçişin kapısıdır. Türkiye'de Recep Tayyip Erdoğan belediyeciliği bir marka oldu, siyasette bir tarz oldu. İnsanların gönlüne girmek, hizmet etmek, gayretle samimiyetle tevazuyla çalışmak. İnsanlara çok hizmetler, çok güzel işler yapıldı. Eksik kalan şeyler de oldu. Şimdi yeni dönem hizmet belediyeciliğinden gönül belediyeciliğine terfi etme dönemidir. Gönülleri fethetme dönemidir. En güzel hizmetleri yapabilirsiniz, yolları altınlarla kaplayabilirsiniz ama insanların gönlüne girmiyorsanız, insanların duasında yer almıyorsanız aslında başarı kazanamıyorsunuz demektir. İnsanlarla birlikte olacağız, hemhal olacağız. Allah yolumuzu açık eylesin."

Kurtulmuş, bu seçime "Cumhur İttifakı" adı altında girdiklerini anımsatarak, "Cumhur İttifakı bir masabaşı ittifakı değildir. Cumhur İttifakı sadece siyasi parti yöneticilerinin oturup anlaştığı bir masabaşı ittifakı da değildir. Cumhur İttifakı 15 Temmuz gecesi tanklara, helikopterlere, makineli tüfeklere karşı salalar eşliğinde 'Ya Allah bismillah Allah'u ekber' diyerek bu milletin kurduğu kutlu bir ittifaktır. Milletin gönlüyle kurulmuş bir ittifaktır. Hayırlı uğurlu olsun." ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.