SON DAKİKA
Hava Durumu

Yenişehirli gençlerden esnafa destek

Bursa'nın Yenişehir ilçesinde, gençlik platformu üyeleri, başlattıkları kampanya kapsamında 8 köyü dolaşarak bakkalların veresiye defterlerindeki borçları ödedi, bakkallardaki tüm malları satın alarak ihtiyaç sahiplerine dağıttı.

Haber Giriş Tarihi: 06.08.2012 09:26
Haber Güncellenme Tarihi: 06.08.2012 09:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Yenişehirli gençlerden esnafa destek

Yenişehir Gençlik Platformu üyeleri, ramazanda hem fakirlere destek olmak hem de alışverişe katkıda bulunmak için kampanya başlattı.

8 köyü dolaşan platform üyeleri, köylerin bakkallarındaki veresiye defterlerindeki tüm borçları ödedi. Bununla yetinmeyen üyeler, bakkallarda bulunan tüm malları satın alarak ihtiyaç sahiplerine dağıttı.

İlk olarak Toprakocak köyüne ziyaret eden üyeler, Asiye Aydın'a ait bakkala gitti.

Yenişehir Gençlik Platformu Başkan Yardımcısı Mehmet Araz, grup adına Aydın'dan veresiye defterini isteyerek, 317 liralık borcu kapattı. Araz, bakkaldaki yaklaşık 5 bin liralık malzemeyi satın alarak köylülere dağıttı.

Araz, burada yaptığı konuşmada, dostluk, sevgi ve kardeşlik ayı ramazanda vatandaşlara örnek olmak istediklerini belirtti.

Sevginin sadece söylemden ibaret olmadığını ifade eden Araz, ''Sevgi diyoruz ama bir şey yapmıyoruz. Sevgi eylem istiyor. Fedakarlık yapıp küçük işletmelere can vermemiz gerekiyor. Bizim bu yaptığımız küçük bir başlangıç. Bunu farklı köylerde de devam ettirmek istiyoruz'' dedi.

Platform olarak ''tek kişinin bile yüzünü güldürebilir miyiz'' düşüncesiyle kampanya başlattıklarını kaydeden Araz, ''Yaptığımız çalışma sonucu tek kişinin değil birçok kişinin yüzünün güldüğünü görüyoruz, çok mutluyuz. Yanımızda getirdiğimiz kıyafet ve ramazan paketlerini de köylülere dağıtacağız'' diye konuştu.

Asiye Aydın ise uygulamanın çok yararlı olduğunu belirterek, ''Hem ihtiyaç sahiplerine destek oluyorlar, hem de bizim yaşamamıza. Bu tür uygulamaların devam etmesini istiyoruz'' dedi.  

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.