SON DAKİKA
Hava Durumu

Yeniden seçilen Alinur Aktaş'ın ilk icraatı

Avrupa Yatırım Bankası ile Bursa Büyükşehir Belediyesi arasında 50 milyon Euro'luk kredi sözleşmesi imzalandı.

Haber Giriş Tarihi: 05.04.2019 09:49
Haber Güncellenme Tarihi: 05.04.2019 09:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Yeniden seçilen Alinur Aktaş'ın ilk icraatı

Türkiye'de en borçlu belediyeler listesinin ilk sırasında yer alan Bursa Büyükşehir Belediyesi yeni bir kredi sözleşmesi imzaladı.

Avrupa Yatırım Bankası ile Bursa Büyükşehir Belediyesi arasında imzalanan 50 milyon Euro'luk kredi ile İnegöl, Mustafakemalpaşa ve Karacabey ilçelerinde alt yapı yenilenecek.

Gelişmeyi sosyal medya hesabı Twitter'dan duyuran Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş "Çalışmalarımızla geleceğe hazırladığımız Bursa'mız için önemli bir anlaşmaya daha imza attık. İnegöl, Mustafakemalpaşa ve Karacabey'in alt yapısının sil baştan yenilenmesinde kullanılacak 50 milyon Euro'luk kredinin sözleşmesini Avrupa Yatırım Bankasıyla imzaladık. Hayırlı olsun." dedi.

BUSKİ Genel Müdürü Güngör Gülenç ile İl Bank Bölge Müdürü Ali Ekrem Ayti'nin de katıldığı imza töreninde konuşan Başkan Aktaş, "Altyapı yatırımları yer altında olduğu için görünen hizmetler değildir ancak, şehri sağlıklı bir geleceğe taşımanın ilk şartı da güçlü bir altyapıdır. Bursa'nın öncelikle sağlıklı bir altyapıya kavuşması için çalışmalarımıza kesintisiz şekilde devam ediyoruz. Özellikle merkeze sonradan bağlanan ilçelerdeki altyapı sorunlarını da tamamen ortadan kaldırmakta kararlıyız. İnegöl, Mustafakemalpaşa ve Karacabey ilçelerimizin altyapısını ilgilendiren önemli bir sözleşmeyi imzaladık. Avrupa Yatırım Bankası'ndan sağladığımız bu kredi sadece bu üç ilçemizin altyapısı için kullanılacak. Çalışmalara hemen başlayıp, kıza zamanda da sonuç almak istiyoruz. Bu üç ilçemiz de altyapıdaki sağlıklı dönüşümün sonuçlarını en iyi şekilde görecekler" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.