SON DAKİKA
Hava Durumu

Yeniçağ Gazetesi yazarına saldırı

Yeniçağ Gazetesi yazarı Yavuz Selim Demirağ, katıldığı bir televizyon programı sonrasında saldırıya uğradı. 7 kişilik bir grubun beyzbol sopalarıyla saldırdığı Demirağ, GATA'da tedavi altına alındı.

Haber Giriş Tarihi: 11.05.2019 00:35
Haber Güncellenme Tarihi: 11.05.2019 00:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Yeniçağ Gazetesi yazarına saldırı

Yeniçağ Gazetesi yazarı deneyimli gazeteci Yavuz Selim Demirağ, Türkiyem TV'de katıldığı televizyon programı sonrasında saldırıya uğradı. Saldırı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik Çubuk'ta gerçekleştirilen linç girişimini hatırlattı.

Program çıkışında televizyon binasından ayrılan Demirağ'a evinin önünde 7 kişilik bir grup beyzbol sopalarıyla saldırdı. Saldırganların "Meydan boş değil pez...k" dedikleri öğrenildi.

Saldırı sonrasında yaralanan Demirağ, Ankara Gülhane Askeri Tıp Akademisi'ne (GATA) kaldırılarak tedavi altına alındı.

Hastanede yüzüne dikiş atılan Demirağ'ın ziyaretine İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Cihan Paçacı, İYİ Partililer ve arkadaşları geldi. GATA'daki ilk müdahalenin ardından Odatv'ye kısa bir açıklama yapan Demirağ, "Acı patlıcanı kırağı çalmaz" diyerek tepki gösterdi.

Asayiş ve cinayet büro ekibi polislerinin de hastaneye geldiği öğrenilirken, soruşturma başlatıldığı belirtildi. Soruşturma kapsamında Doblo marka aracı tespit eden ekipler, aracın plakasının ise sahte olduğunu bildirdi.

Saldırganların eşkallerini belirleyen emniyet, geriye dönük kamera kayıtlarını inceleyerek saldırganlara ulaşmaya çalışıyor.

Demirağ, 15 Temmuz FETÖ'cü darbe girişimini mercek altına aldığı "Fetullah'a Selam Kumpasa Devam" adlı çalışması ile adından söz ettirmişti. Demirağ, "İmamların Öcü" adlı kitapla Türk Silahlı Kuvvetleri'ndeki FETÖ yapılanmasına ışık tutan bir çalışmaya da imza atmıştı.

AKŞENER'DEN AÇIKLAMA

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Demirağ'a düzenlenen saldırıyla ilgili açıklama yaptı.

Akşener, "Yeniçağ Gazetesi yazarı değerli kardeşim Yavuz Selim Demirağ'a yapılan alçak saldırıyı kınıyorum. Kendisine acil şifalar diliyorum. Bu yapılan alçak saldırı basın özgürlüğüne ve fikir hürriyetimize yapılmıştır. Bunlar bizi yıldıramaz, yıldıramayacak!" ifadelerini kullandı.

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın da yaptığı paylaşımda, "Yeniçağ Gazetesi yazarı ülküdaşımız Yavuz Selim Demirağ Beye yapılan alçakça saldırıyı nefretle kınıyor, geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Allah acil şifalar versin. Bu insanlık dışı saldırı açıkça basın özgürlüğünü hedef almıştır. Failleri bulunmalı, hesabı sorulmalıdır" dedi.

Eski MHP Milletvekili Sinan Oğan da yaptığı paylaşımda, "Yeniçağ Gazetesi yazarı Yavuz Selim Demirağ Tv programı sonrası kimliği belirsiz 7 kişinin beyzbol sopalı saldırısıyla ağır yaralandı. Başından ve yüzünden yaralanan Demirağ GATA'da yoğun bakımda tedavi altına alındı. Demirağ'a geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz..." ifadelerini kullandı.

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ ise saldırıya Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun'a mesaj göndererek tepki gösterdi. Özdağ, Twitter hesabından, "@fahrettinaltun 4 Mayıs 2019'da Türkiye'de basın özgürlüğü sorunu yok demiştin. Bu gece belediyelerde yolsuzluk konusunu konuşan Yavuz Selim Demirağ evinin önünde darp edildi" diye yazdı. (Odatv)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.