SON DAKİKA
Hava Durumu

Yeni iddia: Altepe odasını topladı, istifa edecek

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, AKP'de yaşanan istifa krizi hakkında, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'nin istifa etmeyeceğini Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a ilettiğini söylemişti. Selvi, daha sonra Hürriyet.com.tr'ye Altepe'nin odasını topladığını ve bugün saat 16.00'da istifa edeceğini yazarak kafaları karıştırdı.

Haber Giriş Tarihi: 23.10.2017 12:43
Haber Güncellenme Tarihi: 23.10.2017 12:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Yeni iddia: Altepe odasını topladı, istifa edecek

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, CNN TÜRK yayınında yaptığı konuşmasında Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in istifasının kesin olduğunu fakat Gökçek'in son bir kez Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmek istediğini söyledi.

Selvi, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'nin ise istifa etmeyeceğini Erdoğan'a ilettiğini söyledi. Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Edip Uğur sürecin ise kendi iradesi doğrultusunda geliştiğini ifade etti.

İstifa sürecinin uzamasının AKP'ye zarar verdiğini söyleyen Selvi, istifaların bu ay sonunda gerçekleşmemesi durumunda AKP'nin yeniden bir durum değerlendirmesi yapacağını ifade etti. 

'Altepe odasını topladı, istifa edecek'

Selvi daha sonra Hürriyet.com.tr'de yayınlanan haberinde, Altepe'nin bugün saat 16.00'daki açıklamasıyla istifa edeceğini kaydetti.

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi'ye konuşan AKP'li önemli bir kaynak Recep Altepe'nin bugün saat 16:00'da istifa edeceğini bildirdi.

Altepe'nin makam odasını topladığı ve bu akşam yapacağı açıklama ile görevinde istifa edeceği belirtildi.

Altepe'nin açıklama yapması bekleniyor

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Ankara, Bursa ve Balıkesir belediye başkanlarının istifa etmelerini istemiş, konuyla ilgili  "En kısa sürede istifalarını vereceklerine inanıyorum. Vermezlerse gereği neyse yapılır" ifadelerini kullanmıştı.

Recep Altepe, Bosna-Hersek ziyareti dönüşü İstanbul Atatürk Havalimanı'nda yaptığı açıklamada, "Biz işimize devam ediyoruz" açıklamasında bulunmuştu.

Erdoğan tarafından istifası istenmesine rağmen henüz görevinden ayrıldığını içeren açıklama yapmayan Altepe, bugün saat 16.00'da merkez Yıldırım İlçesi'ne bağlı Bağlaraltı Siteler Köprüsü'nün açılış törenine katılacak. Nasıl bir açıklama yapacağı merakla beklenen Altepe'nin, törene özel  dostlarını da davet ettiği öğrenildi. 

Ayrıca Başkan Altepe, twitter hesabından da 'Kaplıkaya Hacıvat Deresi Islahı ve Bağlaraltı Siteler Köprüsü'nün açılışlarını gerçekleştireceğimiz törenimizi onurlandırmanızı diliyor, tüm dost ve hemşerilerimizi bekliyoruz' paylaşımını yaptı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.