SON DAKİKA
Hava Durumu

'Yaşamın Renkleri' sanatseverlerle buluşmaya hazır

Ressam Rengin Akdemir'in hayatın izlerini tablolarına aktardığı "Yaşamın Renkleri- Kuralsız Resim Sergisi", Kent Meydanı Sanat Galerisi'nde 21 Mart Perşembe günü saat 18:00'dan itibaren sanatseverlerin beğenisine sunulacak.

Haber Giriş Tarihi: 17.03.2019 13:02
Haber Güncellenme Tarihi: 17.03.2019 13:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
'Yaşamın Renkleri' sanatseverlerle buluşmaya hazır

Gülmeyi, ağlamayı, acıları, mutlulukları, zorlukları, güzellikleri beraberinde getiriyor yaşam. Her bir duygunun rengi var çiçeklerde ve tamamen yaşamımızın içinde. Rengin Akdemir'in fırçasından akan renkler tablolarda hayat buluyor. Her bir renkte yaşamın içinden kopup gelen bir hayatı, bir duyguyu anlatıyor bize.

Ressam Rengin Akdemir'in "Yaşamın Renkleri- Kuralsız Resim Sergisi", 21 Mart Perşembe günü Kent Meydanı Sanat Galerisi'nde saat 18:00'dan itibaren sanatseverlerle buluşacak.

Hayata Değer Katan Kadınlar Kültür ve Paylaşım Derneği (PAYKAD)'nin katkılarının bulunduğunu belirten Rengin Akdemir, şunları söyledi:

"Resimlerimde genellikle insanların hayalleri, hayal kırıklıkları, isyanları, mutlulukları ve üzüntüleri yer almakta. İçinde yaşadığımız kainatın güzellikleri ve çirkinlikleri, insanın insana karşı duyduğu sevgi ve bencilliği, hayatın her rengi yer almakta. Yaşamla ölüm, mutlulukla üzüntü, siyahla beyaz gibi diyebiliriz. İnsan her renktir fakat özellikle kadınlara biçilmiş kurallar ve görevler vardır. Bu da insanın insana bir yaptırımıdır. Hayat ve doğa, kendi içinde kurallarını, suyun akışına dokunmadığınız sürece, doğal yollarla ortaya koyar. Doğallıktan, doğadan, insansı duygulardan uzaklaşmaya başladığımız bu teknoloji çağında, hayatın renklerine dair kuralsızca içten gelen kompozisyonlarla oluşturduğum tablolarımı sizlerle buluşturmak istedim. Bu konuda bana yaşamda sevgi ve desteklerini esirgemeyen PAYKAD'a, güzel dostlarıma, aileme, babama ve özellikle en büyük eleştirmenim anneme borçluyum. Sergimi anneme ve babama ithaf ediyorum."

Serginin afiş tasarımını yapan Emine Uysal'a da teşekkürlerini belirten Akdemir, "Tüm gönlü güzel sanatseverleri sergime beklerim" diyerek Bursalı sanatseverlere çağrıda bulundu.

PAYKAD, EWA Home ve Salon Çınar'ın sponsorluğunu üstlendiği "Yaşamın Renkleri- Kuralsız Resim Sergisi", Kent Meydanı Sanat Galerisi'nde bir hafta boyunca Bursalı sanatseverleri bekliyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.