SON DAKİKA
Hava Durumu

'Yaşam hakkının vebalini alıyorsunuz'

Tutuklu gazeteci Barış Terkoğlu'nun eşi İnfaz Yasası'nda yapılacak değişikliği görüşen milletvekillerine seslendi: Yaşam hakkının vebalini alıyorsunuz.

Haber Giriş Tarihi: 08.04.2020 20:08
Haber Güncellenme Tarihi: 08.04.2020 20:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
'Yaşam hakkının vebalini alıyorsunuz'

Türkiye'de koronavirüs salgınına ilişkin haber ya da paylaşımları nedeniyle çok sayıda gazeteci hakkında yasal işlem başlatıldı. Yeni infaz düzenlemesinin basın için daha zor bir dönemi başlatacağı, bunun da beraberinde otosansürü getireceği endişesi hakim.

İnfaz Yasası'nda yapılacak değişiklik birçok ağır suçu kapsıyor ancak siyasi suçlular, gazeteciler ve sosyal medya paylaşımları nedeniyle tutuklananlar buna dâhil değil.

DW Türkçe'ye konuşan tutuklu Odatv Haber Müdürü Barış Terkoğlu'nun eşi Özge Terkoğlu, Meclis'teki milletvekillerine seslendi. Yaşam hakkı sorumluluğunu üstlenmenin çok ağır bir vebal olduğunu anımsatan Terkoğlu, eşinin cezaevinde tek başına ağır tecrit koşullarında tutulduğunu aktardı.

Cezaevindeki görüşlerin salgın nedeniyle gerçekleştirilemediğini anlatan Terkoğlu, yalnızca telefonda 10 dakikalık görüşme imkanlarının olduğunu, herhangi bir görüntülü görüşmenin de gerçekleştirilemediğine dikkat çekti.

Öte yandan, üç yıldan fazla süredir tutuklu bulunan HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın eşi Başak Demirtaş da aynı program kapsamında DW Türkçe'ye görüşlerini aktardı. Başak Demirtaş açıklamasında, "İktidar için terör suçu; gazetecinin haber yapması, öğrencinin tweet atması, bazen de Selahattin gibi siyaset yapmaktır" ifadelerini kullandı ve siyasi suçluların da af kapsamına alınmasını dile getirdi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.