SON DAKİKA
Hava Durumu

Yarım asırlık okul arkadaşlarının nostaljik buluşması

İnegöl Dörtçelik Endüstri Teknik ve Meslek Lisesi'nin 1968 yılı mezunlarından 18 kişi, mezuniyetlerinin 50. yılında okullarının bahçesinde dostluk maçı yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 11.10.2018 19:43
Haber Güncellenme Tarihi: 11.10.2018 19:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Yarım asırlık okul arkadaşlarının nostaljik buluşması

İnegöl Dörtçelik Endüstri Teknik ve Meslek Lisesinden yarım asır önce mezun olan 18 eski arkadaş, okullarında bir araya geldi. 

Okullarını gezen 68 yaşındaki mezunlar, daha sonra okul bahçesinde futbol maçı yaptı.

Mezunlar adına konuşan 68 yaşındaki Şükrü Kelebek, arkadaşlarıyla bir araya gelerek okulun bahçesinde anılarını yad ettiklerini söyledi.

Okuluda gezdiklerini belirten Kelebek, "Atölyeleri gezdik, ziyaret ettik. Çok hatıralarımız var. Kendi elimizle diktiğimiz ağaçları gördük. Bu güzelliği yaşamak istedik. Farklı şehirlerden toplanarak böyle bir gün yaşadık, çok memnun olduk." diye konuştu. 

Kelebek, ilk mezunların okulda büyük emeklerinin olduğunu ifade ederek, şöyle konuştu:

"İlk öğretmenlerimizi de unutamıyoruz hep bizleri faydalı bir eleman olarak yetiştirdiler. Sanat okulunda meslek öğrendik ve hiç sıkıntı çekmeden yaşadık. Bu okul İnegöl'ün ilk lisesi. Bundan bir sene sonra İnegöl Lisesi açılmıştı. Yaşayan ilk ve tek meslek lisesi. Bursa'da çok eski meslek liseleri var, hala yaşatılıyor. Biz de burayı yaşatmak istiyoruz. Biz 66-68 mezunlarıyız. En büyük dileğimiz buranın korunmasıdır."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.