SON DAKİKA
Hava Durumu

Yaren Leylek'in Eskikarağaç'taki yuvası boş kaldı

Bursa'da leylek köyü Eskikarağaç'ın daimi konuklarından olan ve 9 yıldır balıkçı Adem Yılmaz'ın dostluk kurduğu Yaren Leylek köyden göç etti. Yaren'in Karacabey Belediyesi tarafından internet üzerinden canlı yayınla dünyaya aktarılan yuvası boş kaldı.

Haber Giriş Tarihi: 27.08.2020 23:50
Haber Güncellenme Tarihi: 27.08.2020 23:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Yaren Leylek'in Eskikarağaç'taki yuvası boş kaldı

Bursa'nın Uluabat Gölü kıyısındaki leylek köyü Eskikarağaç'ın simgelerinden biri olan ve balıkçı Adem Yılmaz ile 9 yıldır süren dostluğuna ilişkin belgeseli Prag Film Festivali'nde birincilik ödülü alan Yaren Leylek köyden ayrıldı. Yaren'in Karacabey Belediyesi tarafından internet üzerinden canlı yayınla dünyaya aktarılan yuvası boş kaldı.

Yaren Leylek'in ayrılışını, Yaren ile balıkçı Adem Yılmaz'ın dostluğunu ilk duyuran ve belgeselin hazırlayıcılarından olan doğa fotoğrafçısı Alper Tüydeş Twitter hesabından duyurdu. Tüydeş, "Ve o gün geldi çattı işte. Yaren Leylek pılını pırtını topladı ve Uluabat Gölü'ndeki yuvasından güneydeki bilinmez bir yere doğru o yolculuğa çıktı bugün itibariyle. Şimdi hepimizin aklında tek bir soru; Acaba seneye yine gelebilecek mi?" ifadelerini kullandı.

Yaren Leylek'in internetten canlı olarak izlenen yuvası boş kaldı...

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.