SON DAKİKA
Hava Durumu

'Adem Amca ve Yaren Leylek'e birincilik ödülü

Bursa'nın Karacabey ilçesine bağlı Eskikaraağaç Köyü'nde 8 yıl önce Balıkçı Adem Yılmaz ile 'Yaren' Leylek arasında başlayan dostluğun anlatıldığı belgesel film 'Yaren', Prag Uluslararası Film Festivali'nde Belgesel Kategorisinde birincilik ödülüne layık görüldü.

Haber Giriş Tarihi: 18.01.2020 01:29
Haber Güncellenme Tarihi: 18.01.2020 01:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
'Adem Amca ve Yaren Leylek'e birincilik ödülü

Bursa'nın leylek köyü olan Karacabey'e bağlı Eskikaraağaç Köyü'nde 8 yıldır süren dostluğun anlatıldığı Adem Amca ve Yaren Leylek'in hikayesi, Prag Uluslararası Film Festivali'nde Belgesel Kategorisinde birincilik ödülüne layık görüldü.

Balıkçı Adem Yılmaz ile 'Yaren' Leylek'in 8 yıldır her bahar mevsiminde buluşmasını fotoğraflayan doğa fotoğrafçısı Alper Tüydeş ile belgeselci Burak Doğansoysal'ın beyaz perdeye aktardığı hikaye, Prag Uluslararası Film Festivali Belgesel Kategorisinde yarıştı. Dünyanın da ilgisini çeken dostluğun anlatıldığı 'Yaren', belgesel kategorisinde ilk 3'e kalan filmler arasından birinci oldu.

Birincilik ödülünü Prag'da törene katılan Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, belgeselci Burak Doğansoysal, belgesele esin kaynağı olan doğa fotoğrafçısı Alper Tüydeş ve balıkçı Adem Yılmaz aldı.

Balıkçı Adem Yılmaz, Prag'da ödül töreni sonrası beraberindeki ekiple şehri gezdi

"Balıkçı Adem ile Yaren Leylek'in dostluğu" haberi için TIKLAYIN

Canan Ekinci Yılmaz'ın "Yaren Leylek ile Adem Amca" yazısı için TIKLAYIN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.