SON DAKİKA
Hava Durumu

Yaralı diş hekiminin durumu iyiye gidiyor

Bursa'da muayene ettiği hastası tarafından, üçüncü kez uyuşturucu enjeksiyon yapmadığı için bıçaklanarak yaralanan Diş Hekimi Hamdi Gören'in durumu iyiye gidiyor.

Haber Giriş Tarihi: 19.09.2019 17:28
Haber Güncellenme Tarihi: 19.09.2019 17:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Yaralı diş hekiminin durumu iyiye gidiyor

Bursa Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi'nde muayene ettiği hastası tarafından bıçaklanan Diş Hekimi Hamdi Gören'in tedavisi kaldırıldığı Yüksek İhtisas Hastanesi'nde devam ediyor. Genel Sağlık-İş Bursa Şube Başkanı Tansu Darıcı ve beraberindeki sendika yöneticileri Hamdi Gören'e "geçmiş olsun" ziyaretinde bulundu.

Sağlık çalışanlarına yönelik şiddet olaylarının ardı arkasının kesilmediğini belirten Genel Sağlık İş Bursa Şubesi Başkanı Tansu Darıcı, "Her geçen gün yeni bir şiddet vakası yaşanmaktadır. Sağlık emekçilerinin, can güvenliği içinde görevlerini yerine getirebilecekleri çalışma ortamları kalmamıştır. Siyasi iktidar çözüm üretmek için daha kaç sağlık çalışanının ölmesini beklemektedir." dedi.

Sağlık emekçilerine yönelik şiddet olaylarında saldırganların ya serbest bırakıldığın ya da bir süre sonra açılan dosyanın kapatıldığını ileri süren Darıcı, şunalrı söyledi:

"Sağlıkta şiddetin giderek artmasında; şiddete ortam hazırlayan sağlık politikaları kadar, siyasi iktidarın konuya kulak tıkayan tavrı da etken olmaktadır. Siyasi iktidar, sağlıkta şiddete kalıcı ve gerçekçi çözümler üretmemektedir.

Genel Sağlık-İş olarak, siyasi iktidara defalarca demokratik kitle örgütlerini de içine alarak çözüm üretme konusunda çağrıda bulunmamıza rağmen, siyasi iktidar 'kınama' mesajlarının ötesine geçememiştir. Siyasi iktidar, halkın sağlığı için görevlendirdiği memurunu korumak zorundadır. Mevcut yasaların sağlıkta şiddete engel olamadığı ortadadır.

Sağlık çalışanlarına şiddet gösterenlere verilecek olan cezaların caydırıcı olabilmesi sözkonusu caydırıcılığın, sağlık çalışanlarına gösterilen şiddetin azalmasına katkı sağlayabilmesi adına Türk Ceza Kanunu'nda kamu kurum ve kuruluşlarında sağlık hizmeti sunanlara karşı işlenen bazı suçlara ilişkin özel düzenlemelere yer verme gereği bulunmaktadır. İşte bu kapsamda hazırlanan ve Genel Sağlık-İş tarafından Meclis gündemine taşınan Sağlıkta Şiddet Yasa Tasarısı Taslağı, Meclis'in yeni yasama yılında ilk gündem maddeleri arasında yer almalıdır.

Genel Sağlık-İş sağlıkta şiddet olaylarının kanıksanmasına ve sıradanlaşmasına izin vermeyecektir. Saldırıya uğrayan Diş Hekimimize acil şifalar diliyor, Genel Sağlık-İş olarak olayın takipçisi olacağımızı ifade ediyoruz."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.