SON DAKİKA
Hava Durumu

'Yaptığınız konuşmalar kadın katliamlarını artırdı'

Bursa Kadın Platformu, eski eşi tarafından çocuğunun gözü önünde katledilen Emine Bulut cinayetiyle gündeme oturan kadına yönelik şiddet ve kadın cinayetlerini protesto etmek amacıyla Heykel'de bir araya geldi. Diyanet İşleri Başkanlığının fetvasına da yer verilen açıklamada, "Bizim canımız, haklarımız kimseye emanet değildir. Siz bir uzak durun, bir konuşmayın. Bugüne kadar yaptığınız konuşmalar kadın katliamlarını her geçen gün artırdı" denildi.

Haber Giriş Tarihi: 24.08.2019 23:22
Haber Güncellenme Tarihi: 24.08.2019 23:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
'Yaptığınız konuşmalar kadın katliamlarını artırdı'

Bursa Kadın Platformu, kadına yönelik şiddet ve kadın cinayetlerini protesto etmek amacıyla 'Ölmek İstemiyoruz!' sloganıyla bir araya geldi. 

Kırıkkale'de 38 yaşındaki Emine Bulut'un eski eşi tarafından, 10 yaşındaki kızının gözü önünde vahşice katledilmesine sessiz kalmayan kadınlar, Heykel Atatürk Anıtı önünde basın açıklamasında bulundu. 

Basın açıklamasını Bursa Kadın Platformu adına Eğitim-Sen Bursa Şube Başkanı Derya Şimşek Aksakal okudu. 

Basın açıklamasına Frida Kahlo'nun "Ahlak ve namus deyince sadece kadından konuşmaya başlayan herkes ahlaksız ve namussuzdur" sözüyle başlayan Aksakal, şunları kaydetti:

"Yine bir kadın, yine boşandığı eski eşi tarafından öldürüldü. Kırıkkale'de eski eşi tarafından defalarca bıçaklanarak 10 yaşındaki kızının gözleri önünde katledilen Emine Bulut'un son sözleri "ölmek istemiyorum" oldu. Emine Bulut'un haykırışı hepimizin haykırışıdır. Ölmek istemiyoruz!

Vahşice işlenmiş bu cinayeti lanetliyoruz. Hep söylediğimiz gibi, bu cinayet münferit değil, ataerkil sistemin gerçekleştirdiği sistematik kadın katliamlarının olağan hale getirilmiş bir parçasıdır. Nitekim yalnızca geçtiğimiz 2019 Temmuz ayında 31 kadın en yakınındaki erkekler tarafından katledildi. 31 günde 31 kadın... Aslında yaşananlara kadın katliamı diyoruz.

"Yargı sistemi de bu suçun ortağıdır"

Toplumsal yaşamı baştan aşağı dinselleştirmek, kadını kamusal alanlardan uzaklaştırmak amacıyla, sosyal politikaları diyanet eliyle düzenleyen, laik-seküler yaşamı yok eden ve kadın kazanımlarını hedef alan düzenlemeler bu cinayetlerin temel sebebidir.  AKP'nin kadınlara dayattığı sınırları kabul etmiyoruz. Erkeği koruyan, cesaretlendiren, cezasız bırakan yargı sistemi de bu suçun en önemli ortağıdır. İstanbul sözleşmesi ve 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesi Yasası etkin biçimde uygulanmadır. Aile Bakanlığı yerine Kadın Bakanlığı kurulmalı, ülkede zihinsel değişim sağlanmalıdır.

Diyanet İşleri Başkanlığı fetva vermiş. "Kadınların canları, hakları, onuru dokunulmaz ve emanettir, kadınların canına kıymak zulümdür" demiş. Diyanet İşleri Başkanlığı "kadınların canına kıymak günahtır" bile diyemiyor. Ayrıca bizim canımız, haklarımız kimseye emanet değildir. Siz bir uzak durun, bir konuşmayın. Bugüne kadar yaptığınız konuşmalar kadın katliamlarını her geçen gün artırdı.

Böylesi vahşetin yaşandığı bugün ve her gün biz kadınlar olarak, her türlü şiddete karşı şiddetsiz bir dünyayı örmek ve Eminelerin hesabını sormak için mücadelemize devam edeceğiz."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.