SON DAKİKA
Hava Durumu

'Yapay zekanın hayatımızda önemli yeri olacak'

Bursa İnternet Gazetecileri Derneği (BUİGDER) dijital strateji ve iş geliştirme uzmanı, gazeteci Özcan Yazıcı'nın katılımı ile "Bugünün Ötesi" başlığıyla söyleşi düzenlendi. Önümüzdeki 30 yılda insanlığı neyin beklediğine ilişkin değerlendirmeler yapan Yazıcı, yapay zekanın hayatımızda önemli bir yeri olacağını anlattı.

Haber Giriş Tarihi: 01.11.2018 13:44
Haber Güncellenme Tarihi: 01.11.2018 13:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
'Yapay zekanın hayatımızda önemli yeri olacak'

Bursa İnternet Gazetecileri Derneği (BUİGDER) dijital strateji ve iş geliştirme uzmanı, gazeteci Özcan Yazıcı'nın katılımı ile "Bugünün Ötesi" başlığıyla söyleşi Karaman Dernekler Yerleşkesi Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi. 

Söyleşide, teknoloji ve dijitalleşmeyle yaşanan değişimin bugünü ve yarınını dinleyicilerle paylaşan Özcan Yazıcı, yapay zeka, nesnelerin interneti, robotlar, büyük veri, endüstri 4.0 ve blockchain gibi bir çok teknolojik ve dijital süreçlere dikkat çekti. 

Yazıcı, hayatın her alanında yaşanan değişim ve dönüşümün insanları, sosyal ve siyasi hayatı, tarımı, ekonomiyi, eğitimi, teknolojiyi, medyayı, kısacası tüm dünyayı nasıl etkileyeceğini etkili bir sunumla dinleyicilerine anlattı. Yazıcı, teknolojik gelişmelerin ekonomik kriz getireceğini, ulus devletleri bitireceğini ve dijital diktatörlük riskinin artabileceğini aktardı. İnternet sözcüğünün tarihe karışacağını belirten Yazıcı, 2020'den itibaren 5G teknolojisinin devreye gireceğini, bununla birlikte 'Artırılmış Gerçeklik' (fiziksel yaşamla, sanal ortamın birleştirilmesi) kavramının insan yaşamında büyük payı olacağını ifade etti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.