SON DAKİKA
Hava Durumu

'Yangında sabotaj ihtimali görmüyoruz'

Bursa'nın Mudanya ilçesinde, ormanlık alanda çıkan ve şiddetli rüzgar nedeniyle büyüyerek 15-20 hektar alanda etkili olan yangında zarar gören alan havadan görüntülendi. Bursa Orman Bölge Müdürü Yalçın Akın, "Yangının, yol kenarına atılan izmaritin veya yanıcı bir maddenin otları tutuşturmasından kaynaklandığını tahmin ediyoruz" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 12.08.2018 13:08
Haber Güncellenme Tarihi: 12.08.2018 13:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
'Yangında sabotaj ihtimali görmüyoruz'

Bursa'nın Mudanya ilçesinde dün öğle saatlerinde başlayan ve rüzgarın da etkisi ile kısa sürede yayılarak yerleşim alanlarına da ulaşan yangında, 15-20 hektar ormanlık alanın zarar gördüğü açıklandı. Yangında zarar gören alan havadan görüntülendi.

Bursa Orman Bölge Müdürü Yalçın Akın, sigara izmaritinin neden olduğu yangınla ilgili soruşturmanın sürdüğünü belirtip yanan yerlerin bu hafta içersinde temizleneceğini şubat ayında ise Mudanya halkı ile birlikte fidanlar dikileceğini söyledi.

Bursa Valisi İzzettin Küçük, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ile Orman Bölge Müdürü Yalçın Akın, Mudanya'ya gidip yapılan söndürme çalışmalarını yerinde izledi.

Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz yangının aynı anda birkaç yerde başlamasının düşündürücü olduğunu belirtip, "Yangını rant amacıyla çıkartan olursa onlara bu fırsatı vermeyeceğim" dedi.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, sosyal medyadaki rant iddialarına, "9 ay oldu göreve geleli. Kesinlikle imarla alâkalı dik bir duruş sergilediğimizi herkese hissettirdik. Yanlış yapan var ise sonucuna katlanır" ifadesiyle yanıt verdi.

Yangının nedeni sigara izmariti mi?

Bursa Orman Bölge Müdürü Yalçın Akın, dün öğle saatlerinde çıkan yangına 6 helikopter, 1 uçak, 11 dozer, 2 eskontör, 1 kepçe, 15 arazöz, 7 ilk müdahale aracı, 6 ve 12 tonluk 12 su tankeriyle müdahale ettiklerini anımsattı. 

Orman Bölge Müdürlüğü dışında Bursa Büyükşehir Belediyesi, Karayolları ve DSİ gibi çok sayıda kurumdan ekiplerin de çalışmalara katıldığını belirten Akın, yangının tamamen kontrol altına alındığını ve soğutma çalışmalarının sürdüğünü kaydetti.

Yangının, 15-20 hektar alanda etkili olduğunu dile getiren Akın, şunları kaydetti:

"Yangının, yol kenarına atılan izmaritin veya yanıcı bir maddenin otları tutuşturmasından kaynaklandığını tahmin ediyoruz. Otların tutuşmasıyla ormana sıçrayan yangın, ağaçların kozalakları, tohumları ve kabuklarının patlamasıyla yayıldı. Yangın bölgesinde temizlik ve soğutma çalışması devam ediyor. Burayı sonbaharda tekrar ağaçlandıracağız. Bunun için arazi hazırlığı yapıyoruz." 

Akın, yangında bir sabotaj ihtimali görmediklerini de sözlerine ekledi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.