SON DAKİKA
Hava Durumu

Yangında hasar gören AVM'nin tadilatı tamamlandı

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Kayhan Mahallesi'nde 13 Aralık 2020'de çıkan yangında 90 işletmenin büyük çapta zarar gördüğü alışveriş merkezindeki (AVM) esnafın yaralarını sardı.

Haber Giriş Tarihi: 24.01.2021 14:54
Haber Güncellenme Tarihi: 24.01.2021 14:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Yangında hasar gören AVM'nin tadilatı tamamlandı

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ın talimatı üzerine harekete geçen Fen İşleri Dairesi Başkanlığı ekipleri, yangında elektrik altyapısı büyük zarar gören binada hummalı bir çalışma başlattı.

Ana pano, tali pano besleme kabloları, jeneratör besleme kablosu, mekanik havalandırmaya giden kablolar, dükkanların besleme kabloları yenilendi. Tekrar böyle bir sorun yaşanmaması için yangının çıkış noktası olan depoya yangın alarm sistemi kuruldu. Elektrikle ilgili testlerin devam ettiği binada hafta başında normal çalışma sistemine geçilmesi planlanıyor.

Yangın zararının giderilmesi noktasında Büyükşehir Belediyesi olarak gerekli her türlü desteği verdiklerini belirten Aktaş, şunları kaydetti:

"Olayın hemen ardından ilgili bürokratlarımla gelip incelemelerde bulunmuştum. Pandemi nedeniyle ticarette zaten doğal bir olumsuzluk yaşanıyor. Hükümetin çıkardığı destekleyici paketlerle yaşanan bu negatifliğin bir nebze olsun azaltmaya çalışıyoruz. Böyle bir dönemde kendi esnafımızı kaderine terk edemezdik. Çalışmalarımızı tamamladık. Olayda can kaybı olmaması tek temennimiz. Bundan sonra bu tür olayların yaşanmaması da en büyük dileğimiz. Esnafımızı hayırlı işler, bol kazançlar diliyorum."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.