SON DAKİKA
Hava Durumu

Yalova ve Sakarya'da mahsur kalan 29 kişiye ulaşıldı

Sakarya'nın Pamukova ilçesinde yaylada yoğun kar nedeniyle mahsur kalan 9 kişi kurtarıldı. Yalova'da da kamp yaparken mahsur kalan 20 kişi kurtarıldı.

Haber Giriş Tarihi: 17.01.2021 18:39
Haber Güncellenme Tarihi: 17.01.2021 18:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Yalova ve Sakarya'da mahsur kalan 29 kişiye ulaşıldı

Alınan bilgiye göre, Çilekli Mahallesi'ne bağlı Karacasu Yaylası'nda yoğun kar yağışının ardından eşi ve 3 çocuğuyla evinde mahsur kalan Ejnan Canbaz, jandarma ve AFAD ekiplerinden yardım istedi.

İhbar üzerine Sakarya Büyükşehir Belediyesi ve Pamukova Belediyesi ekipleri harekete geçti.

Bu arada bölgede kamp yapan ve yolun kapanması nedeniyle yürüyerek Çilekli Mahallesi'ne inmek isteyen 4 kişinin de yoğun tipi nedeniyle yolda mahsur kaldığı ihbarı geldi. 

Yayladaki 9 kişiye ulaşmak için iş makineleriyle küreme yapan ekipler, kar kalınlığının 1 metreyi geçtiği yolda çalışmalarını güçlükle yürüttü. 

Ekiplerin Çilekli Mahallesi'ne getirdiği 9 kişinin sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.

Yalova'da kamp yaparken mahsur kalan 20 kişi kurtarıldı

Yalova'nın Güneyköy köyü yakınlarındaki Beşpınar mevkisinde, karavanlarıyla kamp yaparken yoğun kar yağışı nedeniyle mahsur kalan 20 kişi, AFAD ekipleri ve köy halkı tarafından kurtarıldı.

Kamp yaptıkları yerde kar nedeniyle mahsur kalanlar olduğu bilgisini alan AFAD İl Müdürlüğü ekipleri ile Güneyköy'deki vatandaşlar, Beşpınar mevkisine gitti. 

AFAD İl Müdürlüğüne ait paletli araçla bölgeye ulaşan ekipler, söz konusu 20 kişiyi alarak köye getirdi.

Köy Muhtarı Hacı Murat Erhan, yaptığı açıklamada, mahsur kalanların kendilerine ulaşıp yardım çağrısında bulunduğunu söyledi.

Köy sakinleri olarak AFAD ekipleriyle bu kişilere ulaştıklarını belirten Erhan, "Yaklaşık 4 saatlik mücadele sonrası AFAD ile mahsur kalanları bulundukları mevkiden alıp köy merkezine getirdik." dedi.

Balıkesir'de çadırda mahsur kalan aileye yardım ulaştırıldı

Balıkesir'in Kepsut ilçesinde yoğun kar yağışı nedeniyle yolu kapanan ormanlık alandaki çadırda mahsur kalan aileye gıda yardımında bulunuldu. 

Mardin'in Derik ilçesinden geçen yıl ilçeye gelerek Bükdere ile Kayacıklar mahalleleri yakınında kurdukları çadırda yaşayan ve mangal kömürü üreterek geçimi sağlayan aile yoğun kar yağışından dolayı yol kapanınca mahsur kaldı.

Durumun bildirilmesi üzerine iş makineleriyle yolu açan Kepsut Belediyesi ekipleri, bu kişilere yiyecek götürdü.

Aile bireylerinden Veysi Yaşar, belediye görevlileri ve çevre mahallelerdeki vatandaşların kendilerine yardımcı olduğunu söyledi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.