SON DAKİKA
Hava Durumu

Yakın gözlüğü tarih oluyor!

ABD'de geliştirilen ve lazerle göze takılan implantlarla yakını görmek için gözlük takma gerekliliği ortadan kalkıyor.

Haber Giriş Tarihi: 14.09.2011 10:45
Haber Güncellenme Tarihi: 14.09.2011 10:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Yakın gözlüğü tarih oluyor!

Orta yaş ve üzeri insanların hayatlarını büyük ölçüde zorlaştıran yakın nesneleri görememe problemi, artık basit bir işlemle gideriliyor. Lazer yoluyla korneaya yerleştirilen bir implant sayesinde gözdeki görme kusuru düzeltilerek, okuma gözlüklerine olan ihtiyaç ortadan kaldırılıyor.

ABD'nin Kaliforniya eyaletindeki bir göz kliniğinde geliştirilen tekniğin proje maliyetinin 70 milyon doları bulduğu kaydedildi.

4 BİN STERLİN MALİYET 
Bilim insanları, söz konusu işlemin, geçen yıldan bu yana Avrupa ve Japonya'da başarıyla uygulandığını, bu yolla 6 binden fazla insanın okuma gözlüklerinden kurtularak yakındaki nesneleri rahatlıkla görmeye başladıklarını bildirdi. Geçen ay İngiltere'de uygulanmaya başlanan operasyonu ilk deneyen kişi, Londralı 53 yaşındaki Theresa Ferguson oldu. Ferguson, konuyla ilgili tecrübelerini "45 yaşına gelinceye kadar hiçbir görme şikâyetim yoktu. Etrafımdaki her şeyi kusursuz olarak görebiliyordum. Ancak 45'ime geldiğimde, küçük yazıları ve ayrıntılı nesneleri seçememeye başladım. Ardından bu yöntemin uygulandığını duydum. Okuma gözlüğü kullanmaktansa hemen lazerli tedavi oldum. Operasyon sırasında da hiçbir acı duymadım, ama biraz rahatsız oldum. 15 dakika sürdü her şey" diye anlattı. Lazerli göz implantı operasyonunun İngiltere'deki maliyeti 4 bin sterlin.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.