SON DAKİKA
Hava Durumu

Xiaomi Redmi Note 9, Redmi Note 9 Pro ve Redmi Note 9S karşılaştırması

Çin'in teknoloji devi Xiaomi, yeni nesil akıllı telefonlarıyla gündem yaratıyor. Note 9 serisinin üç modelini kullanıcılarla tanıştıran marka, yaşamı kolaylaştıracak alternatifler sunuyor.

Haber Giriş Tarihi: 25.01.2021 12:36
Haber Güncellenme Tarihi: 19.05.2022 11:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Xiaomi Redmi Note 9, Redmi Note 9 Pro ve Redmi Note 9S karşılaştırması

Çin'in teknoloji devi Xiaomi, yeni nesil akıllı telefonlarıyla gündem yaratıyor. Note 9 serisinin birbirinden şık ve kullanışlı üç modelini kullanıcılarla tanıştıran marka, yaşamı kolaylaştıracak alternatifler sunuyor. Siz de Xiaomi 9 serisini almak istiyor fakat hangi telefonun özellikleri size göre ayırt edemiyorsanız, cihaz karşılaştırmamız size rehberlik ediyor:

Tasarım Özellikleri Ortak

Xiaomi redmi note 9 serisinin tasarım özelliklerinde ortaklaştığı görülüyor. Neredeyse aynı tasarıma sahip olan cihazlar, ince çerçeveleriyle dikkat çekiyor. Gövde kalitesi bir hayli yüksek olan modeller, gece yarısı grisi, orman yeşili, kutup beyazı gibi renk alternatifleriyle sizi egzotik bir dünyaya davet ediyor.

Ekranda Genişlik Moda

Redmi Note 9 Pro ve 9S cihazlar 6.67 inç boyutundaki ekranlarıyla 1080×2340 piksel çözünürlük sunuyor. Note 9 ise 6.5 inç ekranıyla 1080×2340 piksel çözünürlüğü kullanıcılarına armağan ediyor. LCD ekrana sahip olan cihazlarda yüksek görüntü kalitesi yer alıyor. Düz ekranla tasarlanan Xiaomi modelleri, Gorilla Glass 5 ile dayanıklılık sağlıyor.

Performans Farkları

Note 9 Pro ve 9S cihazlar, eşdeğer performans ile karşımıza çıkıyor. İki model de 8 nm Snapdragon 720G işlemciden ve Adreno 618 GPU'dan güç alıyor. Orta seviye işlemci, oyunda beklenen performansı göstermesiyle tanınıyor. Modeller, 4 GB / 6 GB RAM ile tamamlanıyor. Note 9 ise diğer iki versiyondan performans anlamında ayrılıyor. Cihaz, "12 nm" MediaTek Helio G85 işlemci ve Mali-G52 MC2 GPU ile çalışıyor. 3 ve 4 GB ram alternatifleri note 9'da kullanıcıları karşılıyor. Günlük kullanım için telefon almak isteyenlerin üç üründen de memnun kalacağı ifade ediliyor.

Batarya, Güç, Şarj Dengesi

Günümüzde telefon seçiminin en önemli kıstaslarından biri de batarya performansı oluyor. Her üç model de standartların üstündeki bataryalarıyla kullanıcılarda memnuniyet uyandırıyor. Note 9 serisinde 5.020 mAh kapasiteli piller kullanılıyor. Sabit konumdaki bataryalar, Pro modelde 30 W ile hızlı şarj olurken, 9S ve 9'da 18 W ile hızlı şarjı destekliyor. Yani Pro modeli diğerlerinden daha hızlı şarj olmasıyla avantaj sunuyor.

Kameralar Nasıl?

Cihazlar arasındaki en büyük fark kameralarda görülüyor. Red mi note 9 pro modelde 64 megapiksel F1.9 ana kameranın yanında 8 megapiksel F2.2 ultra geniş açılı kamera,  5 megapiksel F2.4 makro kamera ve 2 megapiksel F2.4 derinlik kamerası bulunuyor. Redmi note 9 S model cihaz, 48 mp F1.8 ana kameraya sahip. Dörtlü kamera, 8 mp F2.2 ultra geniş açı kamerası, 5 megapiksel F2.4 makro kamera ve 2 megapiksel F2.4 derinlik ile tamamlanıyor. S cihaz, ana kamera özellikleriyle Pro'dan bir adım geride kalıyor. Normal Note 9 ise 48 mp F1.8 ana, 8 mp F2.2 ultra geniş açı, 2 mp F2.4 makro + 2 mp derinlik kamera sistemi ile alternatif oluşturuyor. Üç model de iyi fotoğraf çekmek isteyenleri memnun ederken 64 megapiksel ana kamera, Note Pro'yu diğerlerinden daha avantajlı konuma getiriyor. Selfie kameralarında ise özellikler şöyle; Pro ve 9S 16 megapiksel F2.5 selfie kameraları bulunduruyor. Note 9'da 13 megapiksel F2.3 öz çekim kamerası yer alıyor.

Her üç cihazın da 64 GB ve 128 GB alternatifleri uluslararası pazarda alıcı buluyor. 3.5mm kulaklık jakı ve Type-C şarj girişi ile tamamlanan Xiaomi Redmi Note 9 serisi, detaylı tasarımı ile meraklı gözleri üzerine çekmeyi başarıyor. Siz de üç model arasından dilediğinizi seçerek akıllı bir asistan kazanabilir, hayatınızı kolaylaştıran telefona erişebilirsiniz. (Advertorial)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.