SON DAKİKA
Hava Durumu

WhatsApp'ta virüs paniği; Her linki açmayın

Cep telefonunuzdaki WhatsApp uygulaması üzerinden arkadaşınızdan geldiğini düşündüğünüz kendisine ünlü bir marka linki görünümü vermiş mesajlara dikkat edin.

Haber Giriş Tarihi: 12.02.2018 16:47
Haber Güncellenme Tarihi: 12.02.2018 16:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
WhatsApp'ta virüs paniği; Her linki açmayın

Cep telefonlarındaki WhatsApp uygulaması üzerinden hızla yayılan bir virüs milyonlarca kullanıcının bilgilerini ele geçirmeye çalışıyor. Virüs, kullanıcıların gönderdikleri WhatsApp mesajı içeriğindeki virüslü linke tıklaması ile yayılıyor. Akıllı cep telefonu kullanıcıları, sosyal medya uzmanları tarafından içerisinde ünlü markalara ait linklere benzer görünümlerle oluşturulmuş linklerle ücretsiz, bedava bilet, fırsat gibi İngilizce Türkçe içerikler sunan mesaj iletilerine karşı dikkatli olmaları konusunda uyarıldı.

WhatsApp'ın kullanıcılar üzerindeki yaygınlığı bu konudaki yazılım korsanlarının iştahını kabarttığını belirten Dijital Pazarlama Uzmanı Alirıza Durmaz kullanıcılara bazı önerilerde bulundu.

Akıllı cep telefonlarını güvenle kullanabilmenin temel kuralının antivirüs yazılımı edinmek olduğunu belirten Durmaz, şu uyarılarda bulundu:

"Bilgilerinizi düzenli olarak yedeklemeniz olabilecek sorunlara karşı bilgilerinizi saklamanıza yardımcı olur. Telefonunuzun güvenliğinden emin değilseniz, kötü niyetli kişilerin ele geçirmesi halinde kredi kartı ya da başka özel bilgileri telefonunuzda saklamayın.

'Her linke tıklamayın'

Kaynağına güvenmediğiniz mesajlarla gelen linklere tıklamaktan çekinin ve mesaj göndericisini uyarın! Bu virüsün bir özelliği ise bilindik markaların linklerine benzer linkler oluşturularak gönderilmesidir. Bu linklere özellikle dikkat edin. Dolayısıyla kullanıcılar bedava, ücretsiz promosyon teklifi ve içeriklerini gördüklerinde şüpheyle yaklaşmalı ve linke tıklamamalı."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.