SON DAKİKA
Hava Durumu

Volkswagen'in Türkiye'ye yatırımı askıda

Alman otomotiv devi Volkswagen (VW), Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyine düzenlediği harekat nedeniyle yeni fabrika için verilecek kararı ertelemiş olmasına rağmen yeni yer arayışı içinde olmadığını bildirdi.

Haber Giriş Tarihi: 23.10.2019 00:24
Haber Güncellenme Tarihi: 23.10.2019 00:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Volkswagen'in Türkiye'ye yatırımı askıda

Alman otomotiv firması Volkswagen (VW), Yönetim Kurulu'nun üretimden sorumlu üyesi Andreas Tostmann gazetecilere yaptığı açıklamada, Barış Pınarı Harekâtı sonrasındaki gelişmeleri titizlikle takip ettiklerini ve bu nedenle yeni fabrikayla ilgili planların "askıda" olduğunu belirtti.

Deutsche Welle Türkçe'nin haberine göre, planlanan projenin hayata geçirilmesiyle ilgili daha zaman olduğu ve bu nedenle rahat oldukları mesajını veren Tostmann, Türkiye'deki fabrikayla ilgili "o ya da bu şekilde bir karar belirlendiğinde" kamuoyunu bilgilendireceklerini kaydetti. Tostmann, "Alternatif yer planlamaları yapma durumunda değiliz" diye konuştu.

MANİSA'DA 4 BİN KİŞİLİK İSTİHDAM

VW'nin bir milyar Euro'yu aşkın yatırımla Manisa'da kurmayı planladığı fabrikanın yıllık 300 bin araçlık kapasiteye sahip olması ve yaklaşık 4 bin kişi istihdam etmesi planlanıyor. Fabrika inşasının 2020 yılı sonunda başlaması ve 2022 yılında üretime geçilmesi öngörülüyor. Fabrikada Volkswagen Passat ve Skoda Superb modelleri üretilecek.

Türkiye'nin 9 Ekim'de başlattığı Barış Pınarı Harekâtı Alman kamuoyunda Türkiye'nin Suriye politikasıyla ilgili yoğun eleştirilere neden olmuş, VW yeni fabrikayla ilgili Ekim ayı başında açıklaması beklenen kararı ertelediğini duyurmuştu.

BULGARİSTAN VE ROMANYA'DAN ATAK

Süreçte Türkiye'nin en büyük rakibi konumundaki Bulgaristan'ın eski Cumhurbaşkanı Rosen Plevneliyev, fabrika için şirkete taahhüt ettikleri devlet teşviki miktarını ikiye katladıklarını açıklamıştı. Plevneliyev Alman Frankfurter Allgemeine Zeitung'a yaptığı açıklamada, AB Komisyonu ile istişare ettikten sonra teşvik miktarını "135 milyon euro yerine 250-260 milyon euroya yükseltmenin bir yolunu bulduklarını" kaydetmişti.

Ardından Romanya'dan da bir açıklama gelmiş, Ticaret Bakanı Stefan Radu, Rumen "Ziarul Financiar" gazetesine yaptığı açıklamada "VW ile yeni görüşmeler başlattık. Romanya çok iyi teknik koşullara sahip ve iş gücü sıkıntısı yok" demişti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.