SON DAKİKA
Hava Durumu

Vatan Partisi'nde Doğu Perinçek'e isyan!

Vatan Partisi'nin 16-17 Ocak tarihlerinde yapılan ve tartışmalara neden olan Genişletilmiş MKK Toplantısı sonrasında istifalar geldi. Partinin eski genel başkan yardımcılarından Hıdır Hokka'nın istifasının ardından Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Koç partiden istifa etti. Partiden kesin ihracı istenen Mehmet Bedri Gültekin, Genel Başkan Doğu Perinçek'e sert tepki gösterdi.

Haber Giriş Tarihi: 18.01.2021 19:23
Haber Güncellenme Tarihi: 18.01.2021 19:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Vatan Partisi'nde Doğu Perinçek'e isyan!

Vatan Partisi'nin (VP) 16-17 Ocak tarihlerinde yapılan ve büyük tartışmalara neden olan Genişletilmiş MKK Toplantısı sonrasında, yönetici kadrodan pek çok ismin istifa noktasına geldiği konuşuluyor. Bugün istifa eden Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Koç'un ardından partide üst düzey yeni istifaların geleceği ileri sürülüyor.

Tüm-haberler.com'da yer alan habere göre, Vatan Partisi'nin Merkez Karar ve Merkez Disiplin Kurulu üyeleri ile birlikte tüm üstü düzey kadrolarının katıldığı Genişletilmiş MKK Toplantısı parti içerisindeki çatışmaların daha da sertleşmesine ve VP'nin siyasi çizgisinden rahatsız olan ve eleştiri yöneltenlerin istifa noktasına gelmesi ile sonuçlandı.

Partide Genel Başkan Doğu Perinçek'in en eski yol arkadaşlarından birisi olan Mehmet Bedri Gültekin'in kendisine yönelik hukuksuzluklara itirazı ile başlayıp, giderek şiddetlenen çelişkilerin sonunda ilk olarak, Genel Başkan Yardımcısı ve partinin İşçi-Sendika Bürosu Başkanı Yıldırım Koç bugün istifa etti. Koç'un istifası "Bayrak Sopası" adlı sosyal medya hesabından duyuruldu.

70'li yıllardan bu yana, pek çok sendikanın işçi eğitimi sorumlusu ve genel başkan danışmanlığı gibi görevler üstlenen Yıldırım Koç, bir süredir Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısıydı.

Hafta sonu yapılan VP Genişletilmiş MKK Toplantısının bir maddesi de, yaklaşık 2,5 yıldır parti içerisinde tartışılan bir konunun sonuca kavuşturulmasıydı. Doğu Perinçek'in Vatan Partisi içerisindeki en eski yol arkadaşlarından birisi, 12 Mart'ta tutuklanan TİİKP üyelerinin en genci olan Mehmet Bedri Gültekin, genel mali saymanlık görevi esnasında tanık olduğu usülsüzlükleri raporlaştırıp MKK'ye sunduğu için komploculukla suçlanmış ve tüm görevlerinden el çektirilmişti.

Genişletilmiş toplantıda söz alan Gültekin, kendisinin değil, Genel Başkan Perinçek'in Merkez Disiplin Kurulu'na gönderilmesi gerektiğini, ama talebinin reddedildiğini söyleyerek şöyle konuştu:

"Genel Başkanlık kurumu hiç kimseye, başka bir üyeye hakaret etme, iftirada bulunma hakkı tanımaz. Ben ilgili kurullara yazdığım yazılarda ve Merkez Disiplin Kurulu'na da gönderdiğim yazıda bunları belirttim. Yani 'yalancı, alçak, kirli unsur, kıskanç, hırsız, TİKKO'cu, düşman tarafında, hinlik yapıyor, sinsi, parti düşmanı.' Bakın, bütün bunlar Genel Başkan tarafından bana karşı kullanıldı. Bütün bu ithamlarda bulunulurken buna karşı benim kendimi savunma hakkım yok mu? Bir üyenin yok mu? Genel Başkanlık ağzına geleni söyleme hakkını hiç kimseye vermez. Bunu da bütün arkadaşların dikkatine sunuyorum ve lütfen unutmamalarını rica ediyorum."

Merkez Disiplin Kurulu'nun, kesin ihraç talebi ile sevk edilen Mehmet Bedri Gültekin, Hikmet Çiçek ve Tayfun Taşlıoğlu'na kınama cezası vermesi, Genel Başkan Perinçek tarafından tepkiyle karşılandı. Perinçek, Merkez Disiplin Kurulu'nun aldığı kararı tanımadığını söyleyerek, MDK üyelerini görevden almakla tehdit etti.

VP çevrelerinden alınan bilgilere göre, yine Perinçek'in uzun yol arkadaşlarından, Ergenekon kumpası duruşmaları sürecinde cezaevi önüne kurduğu dayanışma çadırı ile belleklere kazınan ve bu yüzden 'Silivri Valisi' olarak tanınan, eski Genel Başkan yardımcısı ve İşçi Partisi İstanbul Belediye başkan adayı, İETT şöförü Hıdır Hokka da istifa etti. (tüm-haberler.com)
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.