SON DAKİKA
Hava Durumu

Vasiyeti yerine geldi 5 hastaya umut oldu

Bursa'da, beyin kanaması nedeniyle kaldırıldığı hastanede beyin ölümü gerçekleşen 59 yaşındaki kadının organları, Bursa ve Çanakkale'de 5 hastaya nakledilecek.

Haber Giriş Tarihi: 30.03.2018 15:10
Haber Güncellenme Tarihi: 30.03.2018 15:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Vasiyeti yerine geldi 5 hastaya umut oldu

Bursa'da, beyin kanaması nedeniyle kaldırıldığı hastanede beyin ölümü gerçekleşen 59 yaşındaki kadının organları, 5 hastaya umut oldu.

İki gün önce beyin kanaması sonucu Bursa Devlet Hastanesi'ne kaldırılan A.Y.'nin doktorların tüm müdahalelerine rağmen beyin ölümü gerçekleşti. Bunun üzerine hastane yetkilileri, A.Y.'nın ailesiyle organ nakli konusunda görüşme yaptı. Aile de merhumenin önceden organlarının bağışlanmasını vasiyet ettiğini yetkililere belirterek organ bağışına olumlu yanıt verdi. AY'nin organları gerçekleştirilen başarılı bir operasyonla alındı.

Konuyla ilgili açıklama  yapan Bursa Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Tarık Kuzhan, hastanın ailesine teşekkür ederek, "Merhumenin sol böbreği Bursa Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi, karaciğeri ve korneaları Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi, sağ böbreği de Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde nakil için bekleyen hastalara umut oldu. Bu vesile ile merhumeye Allah'tan rahmet yakınlarına baş sağlığı diliyorum" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.