SON DAKİKA
Hava Durumu

Vali Küçük'ten 19 Mayıs mesajı; Gençlerin görevi büyük

Bursa Valisi İzzettin Küçük, 19 Mayıs 1919'un Türkiye'nin yeniden var olmasının en önemli dönüm noktalarından biri olduğunu belirterek, Atatürk'ün kazanılan zaferin sürekli olması için gençlere armağan ettiğini söyledi. Küçük, "Gençlere fevkalade görev ve sorumluluklar düşmektedir." dedi.

Haber Giriş Tarihi: 18.05.2017 16:36
Haber Güncellenme Tarihi: 18.05.2017 16:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Vali Küçük'ten 19 Mayıs mesajı; Gençlerin görevi büyük

Bursa Valisi İzzettin Küçük, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Küçük, mesajında, Türk milletinin kendi kaderinde ve ülke yönetiminde söz sahibi olmasının miladını simgeleyen 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı, birlik ve beraberlik içinde, huzur ve refah ortamında, günün anlam ve önemine yakışır bir şekilde kutlamanın heyecanı ve coşkusunu yaşadıklarını belirtti.

Büyük bir kahramanlık destanının yazıldığı, zor şartlarda verilen mücadelenin başlangıcı olan 19 Mayıs 1919'un, ülkenin yeniden var olmasının en önemli dönüm noktalarından biri olduğunu vurgulayan Küçük, şunları kaydetti:

"98 yıl önce Samsun'da bağımsızlık mücadelesini başlatan Mustafa Kemal Atatürk, Kurtuluş Savaşı'nı fedakar milleti ile birlikte zafere taşımıştır. Kazanılan bu zaferin sürekli olması ve ülkemizin çağdaş medeniyetler seviyesine ulaşması için de bu günü gençlerimize armağan etmiştir. Bunun sebebi ise tarihini, kültürünü bilen, kendi milli benliğine sahip çıkan ve bu değerleri de gençlerine aktarabilen milletlerin ilelebet yaşama hakkına sahip olmalarıdır."

Küçük, geleceğimizin teminatı gençlerin, kurtuluş ve kuruluş mücadelesinden gerekli dersleri çıkararak, ülkesine ve milletine karşı sorumluluklarını bilen, yüksek idealleri olan bir nesil olarak yetişmesinin önemine işaret ederek, şu ifadeleri kullandı:

"Ülkemizin sadece ekonomik değil, sosyal kalkınma ve medeniyet yürüyüşü anlamında da geleceğini şekillendirecek olan siz gençlere de fevkalade görev ve sorumluluklar düşmektedir. Bunun idrakinde olduğunuza yürekten inanıyor, büyük Türk milletinin ve Bursalı hemşehrilerimin Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramını içtenlikle kutluyor, Cumhuriyetimizin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere tüm kahramanlarımızı, aziz şehit ve gazilerimizi rahmetle, şükranla, minnetle anıyor, geleceğimizin mimarı olacak genç kardeşlerime sevgi ve saygılar sunuyorum."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.