SON DAKİKA
Hava Durumu

Vaka sayıları arttı; Bursa yeniden alarmda

Koronavirüs vakalarının yeniden hızlı artış gösterdiği 5 ilden biri olan Bursa'da yeni eylem planları uygulamaya konulacak. Bunun için denetim hizmetlerinin sağlıklı olarak yürütülmesi amacıyla yapılacak etkinliklerde maske, sosyal mesafe ve el hijyenine dikkat çekilecek.

Haber Giriş Tarihi: 02.07.2020 12:20
Haber Güncellenme Tarihi: 02.07.2020 12:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Vaka sayıları arttı; Bursa yeniden alarmda

Haziran ayı ile birlikte "kontrollü normalleşme" olarak tanımlanan süreçte artan koronavirüs vaka sayıları yeni eylem planlarının uygulanmasını gündeme getirdi. Kontrollü sosyal hayata geçiş sonrasında vakalardaki artış ile mücadele edebilmek adına, Bursa Valiliği öncülüğünde Bursa İl Sağlık Müdürlüğü tarafından Temmuz ayında Covid-19 Pandemisiyle Mücadele İl Eylem planı hazırlandı.

Yapılan eylem planında "Maskeni tak örnek ol" etkinliği ile cami, pazaryeri ve alışveriş merkezleri gibi kalabalık ortamlar da maske dağıtımı yapılarak, doğru kullanımı hakkında bilgi verilerek, maskenin amacına uygun olarak kullanılması hedefleniyor. Yine fiziki mesafenin korunması ile ilgili toplu taşıma araçları ve meydanlarda yapılacak anonslarla vatandaşlara sosyal mesafenin önemi anlatılarak, hazırlanacak görsellerle el yıkama ve el hijyeninin önemine dikkat çekilmesi sağlanacak.

Ayrıca planda haftalık olarak yer alan faaliyetler ile alınan önlemlerin denetlenmesi amacıyla ekipler kurularak, tüm bu çalışmaların vatandaşlar tarafından uyumunu gözlemlenecek. Elde edilen sonuçlara göre, ilave karar ve önlemler ile bir sonraki ayın planlaması gerçekleştirilecek.

Bursa İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Halim Ömer Kaşıkcı

Maske, mesafe ve temizlik gibi 3 basit önlemin bu işin anahtarı olduğuna tekrar dikkat çeken Bursa İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Halim Ömer Kaşıkcı, "Maalesef bu üç kurala uymadıkça salgının yayılmasının önüne geçemeyiz.  Bu zamana kadar alınan önlemlerle elde ettiğimiz başarıyı devam ettirmek istiyoruz. Vefat oranlarının azalması, salgının bittiği anlamına gelmiyor. Rehavete kapılmayalım ki, emeklerimiz zayi olmasın. Biz önlemlerimizi almaya devam ediyoruz. Temmuz ayı eylem planının da başarıya ulaşabilmesi için başta vatandaşlarımız olmak üzere tüm kurum ve kuruluşlar taşın altına elini koymalı. Artık bu üç kural hayatımızın bir parçası olmalı. Kendi ve sevdiklerinizin sağlığı için kurallara uymaya devam edelim" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.