SON DAKİKA
Hava Durumu

Uzlaşmaya katkı veren gazetecilere ödül

Türkiye-Ermenistan ilişkilerinin barışcıl temeller üzerinde geliştirilmesine katkıda bulunan gazeteciler Ermenistan'dan sonra Türkiye'de de ödüllendirildi.

Haber Giriş Tarihi: 14.06.2012 22:09
Haber Güncellenme Tarihi: 14.06.2012 22:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Uzlaşmaya katkı veren gazetecilere ödül

"Türkiye-Ermenistan İlişkilerinde Uzlaşmaya Destek" çerçevesinde iki ülke ilişkilerinin gelişmesine katkı veren gazetecilere ödülleri İngiltere'nin İstanbul Başkonsolosluğu'nda düzenlenen törenle verildi.

8 kişiden oluşan Ermeni-Türk Ortak Jürisi'nin yaptığı değerlendirmede Türkiye'den ″Şanlı Tarihimiz ve Gerçekler″ ve "Ermenistan: Anadolu'nun Diasporası" başlıklı makaleleri ile Yeni Şafak Gazetesi köşe yazarı Hilal Kaplan, Ermenistan'dan ise İstanbul'daki Ermeni okullarına ilişkin ″Kalenin Orta Kalesi″ belgesel film dizisi ile Yerkir Media TV İstanbul muhabiri Lilit Gasparyan ödüle layık görüldü.

İngiltere'nin İstanbul Başkonsolosu Jessica Hand'in ev sahipliğindeki ödül törenine, ABD İstanbul Başkonsolosu Scott Frederic Kilner ile İstanbul Kültür Üniversitesi Küresel Siyasal Eğilimler (GPoT) Merkezi, Avrasya Ortaklık Fonu (EPF) ve Erivan Basın Klubü (YPC) yöneticileri, akademisyenler, sivil toplum örgütleri temsilcileri ve gazeteciler katıldı.

Törende söz alan konuşmacılar ve ödül alan gazeteciler, Türkiye ile Ermenistan arasındaki ilişkilerin geliştirilmesinin önemine dikkat çektiler.

Ödüle layık görülen gazetecilerin isimleri Erivan'da 4 Haziran 2012 tarihinde düzenlenen törende açıklanmıştı.

İki ülke ilişkilerinin geliştirilmesine yönelik ödüllerin ilki 2011'de Erivan'da Gala TV film yapımcısı Eduard Mıhitaryan ile Milliyet Gazetesi yazarı Kadri Gürsel'e verilmişti.

Hilal Kaplan'a ödülünü İngiltere Başkonsolosu Jessica Hand verdi

Lilit Gasparyan ödülünü Kültür Üniversitesi'nden Bahar Akıngüç Günver'den aldı

ABD İstanbul Başkonsolosu Scott Frederic Kilner de ödül töreninde hazır bulundu

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.