SON DAKİKA
Hava Durumu

UÜ yerleşkesindeki geyikler için yem bırakıldı

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) yerleşkesinde Tarım ve Orman Bakanlığına tahsis edilen Kızıl Geyik Üretme Merkezi alanındaki geyikler için yemleme yapıldı.

Haber Giriş Tarihi: 18.01.2021 17:13
Haber Güncellenme Tarihi: 18.01.2021 17:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
UÜ yerleşkesindeki geyikler için yem bırakıldı

Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) 2. Bölge Müdürlüğünün sorumluluğundaki 71 hektarlık rehabilite sahasında 20 erişkin dişi, 19 erişkin erkek ve 3 yavru olmak üzere 42 geyik bulunuyor.

Kar yağışı nedeniyle yiyecek bulmakta zorlanan geyiklere her gün düzenli olarak kuru yonca besi yemi ve benzeri gıda takviyeleri yapılıyor.

DKMP 2. Bölge Müdürü Adil Şencan, gazetecilere yaptığı açıklamada, söz konusu merkezin, Uludağ Üniversitesi Rektörlüğü ile 2004 yılında imzaladıkları protokol kapsamında faaliyete geçirildiğini bildirdi.

Bu alanın, doğadaki yaralı geyiklerin tedavi ve rehabilitasyonlarının ardından tekrar doğaya bırakılması amacıyla oluşturulduğunu aktaran Şencan, "40'tan fazla geyik de rehabilite edilerek doğaya salındı. Burada yaptığımız çalışmada kış şartlarına rahat geçirmeleri ve doğadaki besin sıkıntısı çekmelerini en aza indirmeye çalışıyoruz. 2020-2021 sezonunda şu an kadar 8 tonun üzerinde yem verildi." ifadelerini kullandı.

Şencan, Kütahya ile Bursa'nın İnegöl ilçesi arasındaki ormanlık alanda yaşanan yangının ardından doğal yaşamı tekrar kazandırmak için geyiklerin bu bölgeye salındığını sözlerine ekledi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.