SON DAKİKA
Hava Durumu

Usta gazeteci Erbil Tuşalp hayatını kaybetti

Gazeteci yazar Erbil Tuşalp, KOAH hastalığı nedeniyle bir süredir tedavi gördüğü hastanede 75 yaşında yaşamını yitirdi.

Haber Giriş Tarihi: 05.09.2020 15:03
Haber Güncellenme Tarihi: 05.09.2020 15:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Usta gazeteci Erbil Tuşalp hayatını kaybetti

Gazeteci yazar Erbil Tuşalp (75), KOAH hastalığı nedeniyle bir süredir yoğun bakımda tedavi gördüğü İzmir Başkent Hastanesi'nde hayatını kaybetti. 

Erbil Tuşalp kimdir?

Tuşalp, 9 Eylül 1945'te Konya'nın Akşehir ilçesinde doğdu. Kara Harp Okulu'nu kazandı ve okuldan 1965 yılında mezun oldu. Meslek hayatına TRT'de haber kameramanı olarak 1974 yılında başlayan Tuşalp, TRT'nin ardından Günaydın, Vatan, Dünya, Radikal, Posta ve Milliyet gazetelerinde, İSTA, ANKA Haber Ajansı, UBA Haber Ajansı ve ATV ve Show TV'de Olay, 32. Gün, Dünya Değişirken ve 40 Dakika programlarında çalıştı.

Tuşalp, Cumhuriyet gazetesinin Ankara bürosunda politika muhabir olarak görev yaptı. Türkiye Gazeteciler Sendikası'nda iki dönem Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yaptı. İnsan Hakları Derneği'nin kurucuları arasında yer aldı. İnsan haklarını sorgulayan, yakın dönemin "Susurluk Kazası" vb. karanlıkta kalmış siyasal olaylarına ışık tutan araştırmalarıyla tanındı.

Araştırmacı kimliğiyle tanınan Tuşalp'in Bin İnsan, Bin Tanık, Bin Belge, Eylül İmparatorluğu, Artık Demokrasi İsteyin, Ben Tarihim Bay Başkan, Paşa ile General, Önce Çocuklar Öldü, Evreninki mi Özalınki mi?, Çürüme, Plastik Papatya Kokusu, Şeriatı Beklerken, Demokrasi Sizin Neyinize, Şeriat A.Ş, Sen Sofi'nin Oğlusun, İslam Faşizmi, Bozkurtlar, Çete Parti Mafya, Aldanma, Kuklaturka, İslam İmparatorluğu gibi kitapları yazdı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.