SON DAKİKA
Hava Durumu

'Unutturmaya çalışılan değerlere sahip çıkıyoruz'

Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşuna giden yolda dönüm noktası olan Mudanya Mütarekesi'nin 95. yılı, Mudanya Belediyesince 8-11 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek bir dizi etkinlikle kutlanacak.

Haber Giriş Tarihi: 04.10.2017 13:31
Haber Güncellenme Tarihi: 04.10.2017 13:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
'Unutturmaya çalışılan değerlere sahip çıkıyoruz'

"Dünya tarihine mührümüzü barış ile vurduk" sloganıyla 8-11 Ekim tarihlerinde gerçekleştirecek etkinlikler konusunda bir basın toplantısı düzenleyen Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, 95 yıl önce barış için vurulan mührü bugünde yaşattıklarını belirterek, "Birilerinin yok etmeye çalıştığı bu değerlerimize sahip çıkarak geleceğe taşıyor ve Mütareke'nin önemini bütün dünyaya duyurmaya çalışıyoruz" dedi.

Montania Otel'de düzenlenen ve Belediye Başkan Yardımcıları Akın Poroy, Erkan Altıntaş ve Hakan Karademir'in yanı sıra CHP İlçe Başkanı Ergül Batman ile Büyükşehir ve Mudanya Belediye Meclis Üyesi Erdal Aktuğ'un katıldığı toplantıda konuşan Başkan Hayri Türkyılmaz, Mudanya Mütarekesi'nin 95'inci yılının dört gün boyunca coşku ile kutlanacağını ifade etti.

Etkinliklerin 8 Ekim Pazar günü 26. Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ'un katılacağı söyleşi ve imza günü ile başlayacağını belirten Türkyılmaz, 11 Ekim Çarşamba günü ise Haluk Levent konseri ile etkinlikleri noktalayacaklarını söyledi.

İSMET İNÖNÜ'NÜN KIZI MUDANYA'DA OLACAK

10 Ekim Salı günü "İnönü'den Günümüze Dış Politika" konulu söyleşi ile Mudanya'da önemli isimleri bir araya getireceklerini söyleyen Türkyılmaz, "İsmet İnönü'nün kızı İnönü Vakfı Başkanı Özden Toker, Anayasa Mahkemesi eski Başkanı Yekta Güngör Özden, 22. Dönem Bursa Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Özyurt ile 17. Dönem Amasya Milletvekili Arsan Savaş Arpacıoğlu ve bizlerle birlikte olacak" dedi.

Mudanya Mütarekesi'ni geleceğe taşımak ve tüm dünyaya duyurma açısından çok önemli bir çalışmaya daha imza attıklarına dikkat çeken Türkyılmaz, "Mütareke Binası'nın resminin olduğu Mudanya'mız için özel olarak PTT tarafından basılan 1326 adet özel pullar zarflara yapıştırılacak ve 10.10.2017 tarihi vurulacak. 10 gün sürecek "Atatürk ve Cumhuriyet Pulları Koleksiyonu Sergisi" Tahir Paşa Konağı'nda halkımıza açık olacak" dedi.

HALUK LEVENT KONSERİ İLE FİNAL YAPILACAK

Kıbrıs Beyarmudu Belediyesi TSM Korosu, Tarihi Mudanya Bandosu konseri ile Beyarmudu Belediyesi ve Mudanya Belediyesi Halk Dansları Topluluklarının gösterileri ile üç gün boyunca etkinliklerin renkleneceğini de belirten Türkyılmaz, "8 Ekim Pazar günü 26. Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ'un katılacağı söyleşi ve imza günü, 9 Ekim Pazartesi akşamı Kurtalan Ekspres konseri, 10 Ekim Çarşamba akşamı ise Tarihçi - Yazar Sinan Meydan'ın katılacağı söyleşi ve imza günü, 11 Ekim Çarşamba günü akşamı ise Haluk Levent konseri ile kutlamalarımızın finalini gerçekleştireceğiz" dedi.

"DAYANAĞIMIZ MUDANYA MÜTAREKESİ İDİ"

"Barışın ve Kardeşliğin Başkenti Mudanya derken dayanağımız Mudanya Mütarekesi idi" diyen Türkyılmaz, "Göreve geldiğimiz günden beri Mudanya Mütarekesi'ni öne çıkarak, ülkemizin kazanımlarını ortaya koyarak geleceğe ışık tutmaya çalıştık. Birçok söylemimizde belirttiğimiz gibi Mudanya Cumhuriyetimizin biçimlendiği kent olmuştur. 95 yıl önce barışa mühür vurulan Mudanya'mızda, birilerinin yok etmeye çalıştığı bu değerlerimize sahip çıkarak geleceğe taşıyarak, Mütareke ve Lozan'ın önemini bütün dünyaya duyurmaya çalışıyoruz" diye konuştu. 

11 Ekim Çarşamba günü gerçekleşecek olan "Barış ve Kardeşlik Yürüyüşü"nün yanı sıra Haluk Levent konseri Halk Tv'den canlı olarak yayınlanacak. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.