SON DAKİKA
Hava Durumu

'Unutmadık! Ali İsmail bugün katledildi'

Gezi direnişi sırasında Eskişehir'de saldırıya uğrayarak katledilen 19 yaşındaki Ali İsmail Korkmaz, 6. ölüm yılında unutulmadı. CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, "Gezi şehidimiz, Ali İsmail Korkmaz'ı unutmadık, unutmayacağız, unutturmayacağız" paylaşımında bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 10.07.2019 19:24
Haber Güncellenme Tarihi: 10.07.2019 19:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
'Unutmadık! Ali İsmail bugün katledildi'

2013 yılındaki Gezi direnişi sırasında Eskişehir'deki protesto gösterileri sırasında sivil giyimli polis ve kişilerin saldırısı sonucu katledilen 19 yaşındaki Ali İsmail Korkmaz, 6. ölüm yılında unutulmadı. 

Ali ismail Korkmaz, Ali İsmail Korkmaz Vakfı'nın (ALİKEV) düzenlediği anma etkinliği ile ailesi ve sevenleri tarafından bugün saat 18.00'de Antakya Ekinci Mezarlığı'nda bulunan mezarı başında anıldı.

'Gezi şehidimiz, Ali İsmail Korkmaz'ı unutmadık'

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, sosyal medya hesabından Ali İsmail için şu paylaşımında bulundu:

"19 yaşında gencecik bir fidanı, sopalarla, tekmelerle katlettiler. Bir anneye "Alişimi dövdüler tekmelediler, çok acı çekti yavrum, keşke kurşunlasalardı oğlumu" dedirttiler.
Atılan tekmeyi de unutmadık unutturmayacağız.
Emel Korkmaz annenin göz yaşlarını unutmadık, unutmayacağız.
Gezi şehidimiz, Ali İsmail Korkmaz'ı unutmadık, unutmayacağız, unutturmayacağız."

'Ali'nin yarım kalan düşlerini anlatmak'

Çağdaş Gazeteciler Derneği Bursa Şubesi ise ALİKEV'e destek çağrısında bulundu:

"Bugün günlerden Ali İsmail Korkmaz... 

Ali İsmail Korkmaz, henüz 17 yaşında iken, "Toplum İçin Gençlik" hareketini başlattı. Arkadaşlarını örgütleyerek, pek çok etkinlik yaptı. Eskişehir Anadolu Üniversitesi birinci sınıf öğrencisiyken, katıldığı Gezi eylemi sırasında, şehrin karanlık sokaklarında aldığı darbeler sonucu, 38 gün komada kalıp hayatını kaybettiğinde, 19 yaşındaydı. Ali İsmail'in vicdanları kanatan ölümünün ardından Korkmaz ailesi ALİKEV'i kurdu. Amaç: Ali'nin yarım kalan düşlerini anlatmak ve onun gibi düşünen, hareket eden binlere, milyonlara seslenmek. Vakıf; öğrencilere, yaşlılara, doğaya, hayvanlara, sanatçılara, esnafa kısacası toplumun tüm kesimlerine ulaşmayı planlıyor. ALİKEV, katlanılması çok güç bir acıyı ve öfkeyi toplumun bütünü için bir umuda dönüştürmesi konusundaki vizyonu ve çalışmaları nedeniyle 2016 yılında ÇGD Bursa Şubesi'nin Toplumsal Barış Ödülü'ne layık görülmüştü. Ödülü anne Emel Korkmaz ve baba Şahap Korkmaz birlikte aldı. 

Ali İsmail Korkmaz'ı bir kez daha sevgi ve özlem ile anıyor, herkesi bağışlarla ayakta duran, toplumun yararı için çalışan ALİKEV'e destek olmaya davet ediyoruz."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.