SON DAKİKA
Hava Durumu

Üniversitede kadınlara bıçaklı-tekbirli saldırı!

Bilgi Üniversitesi'nde 30-40 kişi olduğu öğrenilen grup, turnikelerden atlayarak içeriye girdi ve kadınların 8 Mart için kurduğu çadıra tekbir getirerek bıçaklarla saldırdı.

Haber Giriş Tarihi: 08.03.2017 16:51
Haber Güncellenme Tarihi: 08.03.2017 16:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Üniversitede kadınlara bıçaklı-tekbirli saldırı!

Birgün'de yer alan habere göre; Bilgi Üniversitesi Santral Kampüsün'de kadınların 8 Mart etkinliğine tekbirli, bıçaklı saldırı düzenlendi. Saldırıda yaralananlar olduğu öğrenildi. 20-30 kişi olduğu öğrenilen grup, turnikelerden atlayarak içeriye girdi ve kadınların 8 Mart için kurduğu çadıra yöneldi. Tekbir ve bıçaklarla yapılan saldırıda yaralananlar olduğu bildirildi.

Yeryüzü Kadınları'nın Twitter hesabından da saldırıya ilişkin olarak açıklama yapıldı. Açıklamada, "Tekbirlerle kadınlara saldıran 30-40 kişilik erkek grubundan da kampüsleri, sokakları bize dar eden zihniyetten de hesap soracağız" denildi.

Saldırının ardından öğrenciler protesto düzenledi. Yönetime tepkilerini gösteren öğrenciler, daha önce de benzer şeyler yaşandığını ama güvenlik önlemi alınmadığını söylediler. 

Üniversite yönetimden açıklama

Bilgi Üniversitesi'ndeki saldırıya ilişkin üniversite yönetiminden bir açıklama yapıldı. Açıklama şöyle:

"8 Mart 2017, Çarşamba günü, güvenlik bariyerlerinin üstünden atlayarak santralistanbul kampüsümüze izinsiz giriş yapan 15-20 kişilik bir grup kampüsümüzde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutlamak amacıyla stant açmış olan öğrencilerimize saldırmıştır. Güvenlik görevlilerimiz olaya anında müdahale etmiş ve çıkan arbede sırasında maalesef bir öğrencimiz hafif yaralanmış, bazı öğrencilerimiz ve güvenlik personelimiz darp edilmiştir.

Konu derhal emniyet güçlerine iletilmiş ve kampüsümüze intikal etmelerinin ardından tespit edilip yakalanan 6 saldırgan emniyet güçlerine teslim edilmiştir. Saldırı sırasında kaydedilen bütün kamera görüntüleri, tanık ifadeleri ve diğer deliller de emniyet güçlerine verilmiştir. Üniversitemiz tüm saldırganlar hakkında savcılığa ilgili başvuruyu yapmak üzere gerekli süreci başlatmış olup, saldırganlar arasında yer alan İstanbul Bilgi Üniversitesi öğrencileri hakkında ayrıca disiplin soruşturması açmıştır.

Üniversitemiz, konuya dair gerekli her türlü hukuki, idari işlemin sonuna kadar takipçisidir."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.