SON DAKİKA
Hava Durumu

Üniversite sporlarında hedef 60 madalya

Avrupa Üniversite Sporları Birliği Asbaşkanı ve Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu Başkanı Kemal Tamer, üniversite sporlarında bu yıl 60 madalya kazanmayı hedeflediklerini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 07.03.2018 12:25
Haber Güncellenme Tarihi: 07.03.2018 12:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Üniversite sporlarında hedef 60 madalya

Avrupa Üniversite Sporları Birliği (EUSA) Asbaşkanı ve Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu (TÜSF) Başkanı Kemal Tamer, bir etkinliğe katılmak için geldiği Bursa'da AA muhabirine yaptığı açıklamada, üniversiteli sporcuların başarılarının her geçen gün arttığını ifade etti.

Üniversitelerdeki spor tesislerinin Avrupa seviyesinde olduğunu dile getiren Tamer, şunları kaydetti:

"Gençlere güzel imkanlar sundukça daha büyük başarılar elde edilecektir. Üniversiteler olarak ülkemizin genelde en başarılı olduğu spor branşlarından güreşte bir numarayız. Bunun dışında tekvandoda da iyiyiz. Dünyada 10'uncu, Avrupa'da ise 3. sıradayız. Böyle giderse Avrupa'da birincilik koltuğuna otururuz. Üniversite sporları, dünyada çok önemli yer tutuyor. Bu önemli yerde ülkemizin en iyi konumda olmasını arzu ediyoruz. Onun için çalışmalarımıza devam ediyoruz. Geçen yıl toplamda 56 madalya almıştık. Bu yıl 60 madalya almayı hedefliyoruz."

Bu yıl üniversite sporlarında önemli organizasyonların düzenleneceğini hatırlatan Tamer, "Ekip olarak imkan sağladıktan sonra sporculardan beklentimiz başarılı olmaları. Madalya hedeflerimizi belirlerken katılacağımız branş sayısı ve öğrencilerimizin durumu çok önemli. Biz sadece üniversitede bulunan sporcuları yarıştırıyoruz. Eğer planladığımız gibi giderse 60 civarında madalya alırız ancak inşallah beklentimizin üzerine çıkarız." ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.