SON DAKİKA
Hava Durumu

Üniversite sınavının tarihi değiştirildi

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 24 Haziran olarak açıkladığı erken seçim tarihi üniversite giriş sınavlarına denk geldiği için YÖK sınav tarihini değiştirerek 30 Haziran-1 Temmuz tarihlerine aldı.

Haber Giriş Tarihi: 18.04.2018 16:19
Haber Güncellenme Tarihi: 18.04.2018 16:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Üniversite sınavının tarihi değiştirildi

Türkiye, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin dünkü çıkışıyla bir anda seçim atmosferine girdi. Bahçeli'nin 26 Ağustos olarak önerdiği erken seçim için AKP'den 24 Haziran tarihi geldi. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan erken seçimin tarihini 24 Haziran olarak açıkladı ancak bu tarihte Yükseköğretm Kurumları Sınavı (YKS) yapılacaktı.

Erdoğan'ın seçim tarihini açıklamasından sonra YÖK, 23-24 Haziran'da yapılacak sınavları bir hafta erteleyerek, 30 Haziran-1 Temmuz tarihlerine aldı.

Yükseköğretim Kurulundan (YÖK) yapılan açıklamada, 24 Haziran 2018'de gerçekleştirileceği açıklanan erken seçim tarihinin Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) yapılacağı tarihle aynı güne denk geldiği hatırlatıldı. 

Bunun üzerine YKS'nin 30 Haziran ve 1 Temmuz tarihlerinde düzenlenmesine karar verildiği bildirildi.

Bu kapsamda, YKS'nin birinci oturumu olan Temel Yeterlilik Testi (TYT) 30 Haziran Cumartesi, ikinci oturumu olan Alan Yeterlilik Testi (AYT) ile Yabancı Dil Testi (YDT) 1 Temmuz Pazar günü gerçekleştirilecek.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.