SON DAKİKA
Hava Durumu

Üniversite öğrencisi Ceren'in katil zanlısı yakalandı

Ordu'nun Altınordu ilçesinde evinin önünde bıçaklı saldırıya uğrayan 20 yaşındaki üniversite öğrencisi Ceren Özdemir hayatını kaybetti. Ordu Valiliği, yapılan çalışmalar sonucunda 12 civarında suç kaydı bulunan Ö.A. isimli şüphelinin yakalandığını bildirdi.

Haber Giriş Tarihi: 04.12.2019 19:58
Haber Güncellenme Tarihi: 04.12.2019 19:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Üniversite öğrencisi Ceren'in katil zanlısı yakalandı

Ordu Üniversitesi (ODÜ) Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi 2. sınıf öğrencisi Ceren Özdemir (20), Altınordu ilçesi Zaferi Milli Mahallesi'ndeki evinin bulunduğu binaya girerken Ö.A. tarafından bıçaklı saldırıya uğradı. 

Çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine genç kız, olay yerine gelen ambulansla Ordu Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı.

Karın ve göğüs bölgesine aldığı bıçak darbeleriyle ağır yaralanan Özdemir, hastanede yapılan müdahaleye rağmen hayatını kaybetti.

Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Akdoğan da hastaneye gelerek aileye başsağlığı diledi.

Ceren için Ordu Üniversitesinde tören düzenlendi

Üniversite öğrencisi Ceren Özdemir için Ordu Üniversitesinde tören düzenlendi. 

Ordu Devlet Hastanesi morgundan alınan Ordu Üniversitesi (ODÜ) Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi 3. sınıf öğrencisi Özdemir'in cenazesi ilk olarak Zaferi Milli Mahallesi'ndeki evine getirildi. 

Burada helallik alınmasının ardından Özdemir'in cenazesi üniversitenin Cumhuriyet Yerleşkesi'ne götürüldü. 

Üniversitenin Morfoloji binasında düzenlenen törende Baba Yılmaz, Anne Güfer ve abla Gizem Özdemir'n güçlükle ayakta durabildiği gözlendi. 

Bu sırada Anne Güfer Özdemir'in "Kızımın katillerini bulun" diyerek gözyaşı döktüğü görüldü. 

Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Akdoğan, törende yaptığı konuşmada, "Acımız çok büyük. İlimizin ve Üniversitemizin başı sağ olsun." dedi. 

Akdoğan, cana kıymanın haram olduğunu anımsatarak, "Bu affedilir durum değildir. Biz şiddetin her türlüsüne karşıyız. Allah böyle canileri kahrı perişan eylesin." diye konuştu. 

Üniversitenin Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Dekanı Prof. Sabri Yener'de konuşma yaparak, acılarının büyük olduğunu dile getirdi. 

Konuşmaların ardından helallik alındı ve Özdemir'in cenazesi toprağa verilmek üzere Ulubey ilçesi Kumanlar Mahallesi'ne götürüldü. 

Törene, Ordu Valisi Seddar Yavuz, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Hilmi Güler ve çok sayıda öğrenci ile veli katıldı.

Ceren Özdemir son yolculuğuna uğurlandı

Ceren Özdemir'in (20) cenazesi, Ulubey ilçesi Kumanlar Mahallesi'ndeki cemevine getirildi. Burada alınan helalliğin ardından Ceren için cemevi önünde cenaze töreni düzenlendi. 

Baba Yılmaz Özdemir taziyeleri kabul ederken, anne Güfer ve abla Gizem Özdemir'i ise yakınları teskin etti. Ceren'in arkadaşları da törende gözyaşı döktü.

Anne Güfer Özdemir, cenazenin götürülüşü sırasında, "Ben sana gelinlik mi giydirdim kuzum? Niye gidiyorsun oralara doğru? Beni niye götürmüyorsun? Ben sensiz nasıl yaşarım? Beni de al Allah'ım. Ben çocuğumsuz yaşamak istemiyorum." diyerek ağladı.

Ceren Özdemir'in cenazesi, burada kılınan namazın ardından aynı mahalledeki aile kabristanlığında toprağa verildi.

Törene, Özdemir'in yakınları ve arkadaşlarının yanı sıra ODÜ Rektörü Prof. Dr. Ali Akdoğan, ODÜ Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Dekanı Prof. Sabri Yener, Ulubey Kaymakamı İsmail Güney, Ulubey Belediye Başkanı İsa Türkcan ile vatandaşlar katıldı.

Ceren'i öldüren zanlı yakalandı

Ceren Özdemir'in bıçaklı saldırı sonucu öldürülmesine ilişkin dün geceden itibaren çalışmalarını aralıksız sürdüren polis, Altınordu ilçesinde şüpheli bir kişi belirledi.

Polisin gözaltına almak istediği şüpheli mukavemet gösterdi. Zanlı, bu sırada bir polis memurunu bıçakla karnından yaraladı.

Yaralı polis hastaneye kaldırılırken, gözaltına alınan zanlı Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

Suçunu itiraf etti

Ordu Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, 3 Aralık Salı günü Altınordu ilçesinde, Ordu Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi 2. sınıf öğrencisi Ceren Özdemir'in öldürülmesiyle ilgili yapılan kamera, teknik ve analiz çalışmaları neticesinde, öldürme olayını gerçekleştirdiği değerlendirilen eşkale uygun şahsın, Altınordu ilçesi otogar civarında güvenlik güçlerince suç aletiyle birlikte yakalandığı belirtildi.

Açıklamada, Ö.A. isimli şüphelinin, yakalanma esnasında emniyet görevlilerine mukavemette bulunarak, 2 polis memurunu hafif şekilde yaraladığı, gözaltına alınan zanlının yapılan sorgulamada da suçunu itiraf ettiği kaydedildi.

Şüpheli Ö.A'nın 01 Aralık 2019'da cezaevinden firar ettiği ve arandığının anlaşıldığı vurgulanan açıklamada, olayla ilgili tahkikatın, çok yönlü sürdürüldüğü bildirildi.

Bakan Selçuk: En ağır cezayı alması için sürecin takipçisi olacağız

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, konuya ilişkin Twitter hesabından paylaşımda bulundu.

Selçuk, şunları kaydetti:

"Bakanlık olarak olayı yakından takip ediyor, uzman ekiplerimizle ailemize psikososyal destek sağlıyoruz. Katilin en ağır cezayı alması için davaya müdahil olarak sürecin sonuna kadar takipçisi olacağız." dedi.

Ordu Valisi Yavuz: Zanlının 12 civarında suç kaydı var

Ordu Valisi Seddar Yavuz ise Valilik binasında gazetecilere yaptığı açıklamada, acılarının büyük olduğunu belirterek, Özdemir'e Allah'tan rahmet, yakınlarına da sabır ve başsağlığı diledi.

Olayın meydana geldiği dün saat 19.40'tan itibaren emniyet birimlerinin kendisinin koordinesinde çok yoğun bir mesai harcadığını belirten Yavuz, "Tüm kamera teknik ve analiz çalışmaları detaylı bir şekilde gerçekleştirilmiş ve zanlının eşkaline ulaşılmış ve yapılan çalışmalar neticesinde de saat 15.45 sularında otogar civarında yakalanmıştır." diye konuştu.

Yavuz, zanlının üzerinde suç aletiyle yakalandığını ifade ederek, "Bu esnada polislerimize direnmiş ve hafif şekilde iki polis memurumuz da yaralanmıştır. Polislerimiz sağlık durumları çok şükür iyi, herhangi bir sağlık tehlikesi bulunmamaktadır." dedi.

Yapılan mülakatta katil zanlısının suçunu itiraf ettiğini anımsatan Yavuz, şöyle devam etti:

"Olayı kendisinin gerçekleştirdiğini söylemiştir, beyan etmiştir. Bu kişi 1 Aralık 2019 tarihinde cezaevinden firar etmek suretiyle bu eylemi gerçekleştirmiştir. Aranan bir şahıstır, daha önce de çok sayıda suç kaydı mevcuttur. Olay çok yönlü şekilde tarafımızdan incelenmekte, araştırılmaktadır. Dolayısıyla henüz tüm yönleriyle açıklığa kavuşturulma süreci başta Emniyet Müdürümüz, güvenlik birimlerimiz, adli makamlarla iş birliği yaparak neticelenecektir."

Yavuz, bir gazetecinin, zanlının akli dengesinin yerinde olmadığı yönünde söylentiler olduğu yönündeki sorusuna şu yanıtı verdi:

"Soru almamayı düşünüyordum ama şu aşamada bu tür konuların konuşulmasının hiçbir şekilde sürece bir katkısı yok, aynı zamanda zanlıyı bir ölçüde masum hale getirebilecek bir yaklaşım olarak nitelendiriyorum bunu. Çünkü zaten hükümlü bu şahıs, hükümlü olduğuna göre suç işleme ehliyeti var ama son durumu nedir, buna karar verecek olan da mülki ve adli makamlar değil sağlık kuruluşlarıdır."

Yavuz, başka bir gazetecinin zanlının daha önce hangi suçları olduğuna yönelik sorusuna, "Çok sayıda suç kaydı var, dolayısıyla bunları saymanın şu aşamada doğru olduğunu da düşünmüyorum." şeklinde yanıtladı.

Aynı gazetecinin, zanlının daha önce bir çocuğu öldürdüğü suçunun olduğu yönündeki sorusuna ise Yavuz, "Aynı zamanda sadece bu değil, 12 civarında suç kaydı var." yanıtını verdi.

Yavuz, süreçte kendilerine duyarlılık gösteren Ordululara da teşekkür etti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.