SON DAKİKA
Hava Durumu

Üniversite öğrencilerinden Nazım Hikmet sergisi

Nilüfer Belediyesi, edebiyatın ulu çınarı Nazım Hikmet'in doğumunun 118. yılında sanatseverleri "Karşılaşmalar, Çizgi ile Gölge Arasında Nazım" isimli sergi ile buluşturdu. Güzel Sanatlar Akademisi öğrencilerinin Nilüfer Belediyesi iş birliğiyle düzenlediği sergi 1 Mart'a kadar izlenime açık kalacak.

Haber Giriş Tarihi: 16.01.2020 23:51
Haber Güncellenme Tarihi: 16.01.2020 23:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Üniversite öğrencilerinden Nazım Hikmet sergisi

Nilüfer Belediyesi ile Bursa Uludağ Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü öğrencileri, Doç. Dr. Meryem Uzunoğlu'nun eşliğinde büyük şair Nâzım Hikmet'in doğumunun 118. yılında çok özel bir sergiye imza attı.

"Karşılaşmalar, Çizgi ile Gölge Arasında Nâzım" isimli sergide genç sanatçılar, usta şairin odasını teller ve tüller ile yeniden yorumladılar. Ayrıca Nâzım'ın "Mavi Liman", "Gülhane Parkı", "Karlı Kayın Ormanı" ve "Vasiyet" isimli şiirleri ile "Memleketimden İnsan Manzaraları" isimli eseri çeşitli teknikler ile yorumlayarak sanatseverlerle buluşturdular.

"Karşılaşmalar, Çizgi ile Gölge Arasında Nâzım" isimli sergi, Nâzım Hikmet Kültürevi'nde sanatseverlerin izlenimine açıldı. Serginin açılışına Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, Bursa Uludağ Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hatice Şahin, Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencileri ve hocaları Doç. Meryem Uzunoğlu ile Nilüfer Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Nejla Aslan katıldı.

Erdem: Nâzım Hikmet'i Nilüfer'de yaşatıyoruz

Açılışta konuşan Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, bu özel sergiyi çok kısa sürede hayata geçiren Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencilerini ve hocalarını kutladı. Türk edebiyatının ulu çınarı Nâzım Hikmet'i, doğumunun 118'inci yılında saygıyla andıklarını belirten Başkan Erdem şöyle devam etti: "Nâzım'ın sesini, umutlarını, sanatını bugün bir kez daha Nilüfer'de dillendiriyor, onu yaşatıyoruz. Özgürlüğe, demokrasiye, güzel günlerin bir gün mutlaka geleceğine olan inancıyla büyük usta bugün de umutlarımızı canlı tutuyor. Ve bu yüzden de Nâzım Hikmet, ölümünün üzerinden geçen onlarca yıla rağmen, bugün de tanık olduğumuz gibi, yeni kuşaklar tarafından geleceğe taşınıyor. Bugün çok özel bir sergiyle Nâzım Hikmet'i anıyoruz. Sergide Nâzım Hikmet'in eserlerinden, hayatından ve yaşamının son zamanlarını geçirdiği odadan esinlenerek üretilmiş farklı disiplinlerde çok özel çalışmalar yer alıyor. Emeği geçen öğrencilerimizi ve hocalarını ayrı ayrı kutluyorum. Eminim bu sergi şiirin ustasının Bursa'daki izlerini daha da kalıcı kılacak, bu kentin Nâzım'a olan vefasını hissettirecektir" dedi.

Sergide öğrencilerle çalışan Bursa UÜ Güzel Sanatlar Fakültesi hocalarından Doç. Meryem Uzunoğlu da üç hafta gibi kısa bir sürede hazırladıkları sergi için destek veren Nilüfer Belediyesi'ne teşekkür ederek "Öğrencilerimle birlikte Nâzım Hikmet ile burada tekrar karşılaştık. Sergiyi hazırlarken ben olmaktan çıkıp biz olduk bu da bizim için çok değerliydi" dedi. 

Sergide emek veren 18 öğrenci adına konuşan Nuveyba Betül Tahmaz da, kendilerine böyle bir fırsat tanındığı için teşekkür ederek "Sanat bu kadar bireyselleşmişken, biz burada çok güzel bir iş birliği gerçekleştirdik. Bu bize çok şey kattı" dedi.

Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem açılış törenin sonunda sergide emek veren öğrencilere ayrı ayrı belge vererek teşekkür etti.

Usta şairin eserleri ve son yıllarını geçirdiği mekânın, Bursalı genç sanatçıların zihninde yeniden yorumlandığı "Karşılaşmalar, Çizgi ile Gölge Arasında Nâzım" isimli sergi 1 Mart 2020 tarihine kadar izlenime açık kalacak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.