SON DAKİKA
Hava Durumu

Uluslararası Leylek Festivali için geri sayım

Bursa'da, Avrupa Leylek Köyleri Birliğine üye Karacabey Belediyesi, bu yıl 30 Haziran-1 Temmuz'da 14'üncüsü düzenlenecek festivale ev sahipliği yapacak.

Haber Giriş Tarihi: 25.06.2018 13:08
Haber Güncellenme Tarihi: 25.06.2018 13:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Uluslararası Leylek Festivali için geri sayım

Karacabey Belediyesi tarafından bu yıl 14'üncüsü düzenlenecek olan 'Uluslararası Leylek Festivali', 30 Haziran-1 Temmuz tarihlerinde Karacabey'e bağlı Eskikarağaç Köyü'nde başlıyor.

Eskikarağaç Mahallesi'ndeki festival kapsamında halk oyunları gösterileri, çocuklar için çeşitli yarışmalar, üç boyutlu film gösterimleri, fener alayı, gölde tekne turları ve leylek koşusu düzenlenecek. Festivalde Eda-Metin Özülkü konser verecek. 

Cumartesi ve pazar günleri Karacabey Cumhuriyet alanından Eskikarağaç Mahallesi'ndeki festival alanına ücretsiz otobüs seferleri yapılacak. 

Karacabey'in geniş coğrafyasında, birbirinden eşsiz doğal güzellikleri barındırdığını ve bu güzelliklerin, dünya ölçeğinde ses getirecek potansiyele sahip olduğunu belirten Özkan; Karacabey'in, yarış atları, ayı barınağı, kangal çiftlikleri, leylek festivali, Uluabat Kuş Cenneti, Longoz ormanlarındaki bitki ve hayvan türleri gibi değerleri ile "Hayvan Dostu Kent Karacabey" unvanını, geçmişten bu yana gururla taşıdığını ifade etti.

Festival ve konukları karşılama heyecanının şimdiden yaşandığı Eskikaraağaç Köyü'nün sakinleri de hazırladıkları ev yapımı organik tarhana, fırın ekmeği, salça, turşu, reçel, meyve ve benzeri ürünlerinin yanı sıra; sunacakları sımsıcak gözleme, börek ve çiğ börek gibi eşsiz lezzetlerle birlikte, tüm misafirlerini mahallelerinde ağırlamaktan gurur duyacaklarını söyledi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.