SON DAKİKA
Hava Durumu

Uluslararası İpek Oya Festivali başlıyor

Bursa'da Japonya ve Bulgaristan'dan 14 yabancı koleksiyonerin de katılacağı festivalde yerli ve yabancı katılımcılar kendi kültürlerindeki ipek iğne oyasını anlatacak.

Haber Giriş Tarihi: 19.09.2018 14:25
Haber Güncellenme Tarihi: 19.09.2018 14:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Uluslararası İpek Oya Festivali başlıyor

 Bursa'da Merinos Tekstil Sanayi Müzesi, 27-30 Eylül'de Uluslararası İpek Oya Festivali'ne ev sahipliği yapacak. 

Bursa Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre festival, Bursa Olgunlaşma Enstitüsü'nün iğne oyalı kıyafetler defilesi ile 26 Eylül akşamı başlayacak. Japonya ve Bulgaristan'dan 14 yabancı koleksiyonerin de katılacağı festivalde yerli ve yabancı katılımcılar, kendi kültürlerinde ipek iğne oyasını anlatacak.

Küratörlüğünü Prof. Dr. Ayten Sürür'ün üstlendiği festivalde konferansların yanı sıra tanıtım stantları da yer alacak ve atölye çalışmaları düzenlenecek. Festival süresince gerçekleştirilecek atölye çalışmaları, Mudanya'nın Mirzaoba ve İznik'in Müşküle köylerinde yapılacak.

Uluslararası festivale Nallıhan, Kütahya, Ödemiş, Çamlıyayla, Gönen, Tokat'tan iğne oyaları ustalarının yanı sıra Bursa, Konya ve Beylerbeyi Sabancı Olgunlaşma Enstitüleri de destek veriyor.

Festival boyunca Merinos Tekstil Sanayi Müzesi'nde İbrahim Koca ve Ikumi Nonaka koleksiyon sergileri ile Prof. Dr. Ayten Sürür, Ercan Topçu, Nurdan Karhan, Emine Semra Erkan, Şadiye Çetintaş ile yabancı koleksiyonerlerin karma sergileri izlenime sunulacak.

Sergiler kasım ayı sonuna kadar açık kalacak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.