SON DAKİKA
Hava Durumu

Uludağ Üniversitesi'nde şok eden hırsızlık olayı

Uludağ Üniversitesi (UÜ) Mühendislik Mimarlık Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümünde, öğretim üyelerinin dizüstü bilgisayar ve bazı eşyaları oda kapıları kırılarak çalındı.

Haber Giriş Tarihi: 19.02.2018 14:16
Haber Güncellenme Tarihi: 19.02.2018 14:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Uludağ Üniversitesi'nde şok eden hırsızlık olayı

Uludağ Üniversitesi (UÜ) Mühendislik Mimarlık Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü öğretim üyeleri M.C.Ç, O.K, G.K, N.G, M.Ö.K, K.G. ve B.T'nin kulandığı odaların kapılarının kırılarak içeri girildiği ve odalardaki 9 dizüstü bilgisayar, 3 hard disk ile kahve makinesi ve uydu alıcısının çalındığı belirlendi.

Olayla ilgili çalışma başlatan İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, üniversitenin güvenlik kamerası görüntülerinden şüpheliyi belirledi.

Şüpheli olarak belirlenen ve daha önceden sabıkası bulunan O.A.G. (35), yapılan operasyonla Nilüfer ilçesi Yolçatı Mahallesi'nde yakalandı. O.A.G'nin ifadesi doğrultusunda çalıntı eşyaları satın aldığı iddia edilen bilgisayar işiyle uğraşan G.Ö. (31) de gözaltına alındı. Çalıntı olduğu iddia edilen malzemeler de G.Ö'nün iş yerinde ele geçirildi. 

Gözaltına alınan zanlılardan G.Ö, emniyetteki sorgusunun ardından savcılık talimatıyla serbest bırakıldı, O.A.G ise adliyeye sevk edildi.

Bu arada, ele geçirilen çalıntı eşyaların sahiplerine teslim edildiği öğrenildi. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.