SON DAKİKA
Hava Durumu

Uludağ Üniversitesi'nde geriye gidiş sürüyor

Dünyadaki üniversiteleri akademik performanslarına göre değerlendiren URAP (University Ranking by Academic Performance) tarafından açıklanan verilere göre, Bursa Uludağ Üniversitesi ve Tıp Fakültesi son yıllarda dünya sıralamasında geriye gitmeye devam ediyor.

Haber Giriş Tarihi: 16.09.2019 14:51
Haber Güncellenme Tarihi: 16.09.2019 14:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Uludağ Üniversitesi'nde geriye gidiş sürüyor

Dünyadaki üniversitelerin akademik performanslarının ölçümlemesini yapan URAP (University Ranking by Academic Performance) tarafından açıklanan dünya üniversiteler sıralamasına göre, Bursa Uludağ Üniversitesi ve Tıp Fakültesi son yıllarda geriye gitmeye devam ediyor.

2011-2012 döneminde Uludağ Üniversitesi dünya sıralamasında 862'nci, Tıp Fakültesi ise 510'uncu sırada kendilerine yer edinmişlerdi. Ancak Bursa Uludağ Üniversitesi, aradan geçen zamanda sürekli gerileyerek, dünya üniversiteleri sıralamasında 2018-2019 döneminde 2011-2012 dönemine göre 364 sıra geriye düştü.

Bursa Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi ise dünya üniversiteleri Tıp ve Sağlık Bilimleri fakülteleri sıralamasında 2018-2019 döneminde 2011-2012 dönemine göre 381 sıra geriye düştü.

Uludağ Üniversitesi'nin geriye gidişine ilişkin URAP verilerini sosyal medya hesabından paylaşan Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kayıhan Pala, "Geriye düşüşün en başta kötü yönetimler olmak üzere birçok nedeni var. Umarım birgün üniversitemiz ve fakültemiz yine daha yukarı sıralarda kendine yer bulabilir." dedi.

URAP'ın (University Ranking by Academic Performance), Orta Doğu Teknik Üniversitesi Enformatik Enstitüsü'nde 2009 yılında kurulmuş, kar amacı gütmeyen bir kuruluş olduğunu belirten Pala, şunları kaydetti:

"URAP ekibi üyeleri, URAP Araştırma Laboratuvarı'na kamu hizmeti sunmak için gönüllü olarak katılan ODTÜ araştırmacılarıdır. URAP'ın temel amacı, dünyadaki üniversiteler için akademik yayınların kalitesini ve miktarını yansıtan akademik performans göstergelerine dayalı bir sıralama sistemi geliştirmektir. Bu amaç doğrultusunda URAP, 2010'dan bu yana her yıl Dünya Yükseköğretim Kurumları Sıralaması'nı ve 2011'den bu yana üniversitelerdeki alan sıralamasını açıklamaktadır. En son sıralama, dünya genelinde 2500 yüksek öğretim kurumunun yanı sıra 61 farklı alan/ihtisas konusunu içermektedir."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.