SON DAKİKA
Hava Durumu

Uludağ'da 'Kış Şenliği' yoğunluğu

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen Uludağ Kış Şenliği, 20 binin üzerinde vatandaşı zirvede buluşturdu. Kanton kızak tasarım yarışması, plastik kızak etkinlikleri ve iglo yapımı etkinlikleriyle 7'den 70'e tüm katılımcılar gönüllerince bir hafta sonu geçirmenin keyfini yaşadı.

Haber Giriş Tarihi: 20.01.2019 18:19
Haber Güncellenme Tarihi: 20.01.2019 18:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Uludağ'da 'Kış Şenliği' yoğunluğu

Teleferik Kurbağa Kaya İstasyonu Meydanı'nda üçüncüsü gerçekleştirilen etkinlik, yüzlerce kişinin katılımıyla renkli görüntülere sahne oldu. Besaş ve Burulaş'ın katkılarıyla bu yıl üçüncüsü düzenlenen şenlik, 2. Gelişim Bölgesi'ndeki teleferik istasyonunun yanındaki alanda yapıldı. Plastik kızak etkinliğine katılan vatandaşlar dondurucu soğuğa aldırmadan pistte defalarca kızakla kaymanın keyfini çıkardı. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş da Uludağ'daki şenlik heyecanına ortak oldu.

Belediye Başkanı Alinur Aktaş, gazetecilere yaptığı açıklamada, Uludağ'ın Türkiye ve Bursa için önemli bir yer olduğunu söyledi.

Uludağ'da kış mevsiminde dünyanın dört bir yanından turistlerin ağırlandığını ifade eden Aktaş, "Bursa Büyükşehir Belediyesi olarak kentimizin birçok değeri var. Uludağ da en önemli değerlerden birisi. Bu değeri artırmak için aktivitelerimize devam ediyoruz." diye konuştu.  

Açıklamanın ardından teleferiğe binmek için vatandaşlarla sırada bekleyen Aktaş, vagonlarda da tatilcilerle sohbet etti.

Aktaş'ın kızak keyfi

Sabah saatlerinde Teferrüç İstasyonuna gelen Aktaş, vatandaşlarla birlikte sıraya girip, Uludağ'a çıkabilmek için bekledi. Aktaş, plastik kızağa binerek, kaymanın keyfini çıkardı. Şenliğin en renkli aktivitesi olan karton kızak yarışmasını da izleyen Aktaş, kartondan yaptıkları kızaklarla pistin başına gelen yarışmacılara hem moral verdi hem de yarışların startını verdi. Kendi tasarladıkları karton kızaklarla yarışa katılan 23 kişinin kazananı ise Kaan Balta oldu. Yarışmanın birincisi Aktaş tarafından tam altınla ödüllendirilirken, ikinci olan Ceyda Çavdar yarım altın, üçüncü olan Aylin Yaşer de çeyrek altın kazandı. Dağcılık Federasyonuna bağlı 18 kulübün de katıldığı şenlikte 11 adet iglo yapıldı. Kardan evleri dikkatle inceleyen Aktaş, bir iglonun içine gidip, dağcılarla sohbet etti.

"Amacımız güzellikleri hissettirmek"

Aktaş, "Amaç ailece güzel vakit geçirmek olduğu kadar, şehrimizin değerlerine farkındalık oluşturmak. Geleneksel kızak etkinlikleri, ödüllü karton kızak yarışması, eskimo evi yapımı gibi organizasyonlar büyük ilgi gördü. Ben şenliğimize katılan tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Kanton kızak yarışmasına katılan tüm çocuklarımızı da kutluyorum. Gerçekten çok güzel tasarımlar yapışlar. Ayrıca bu yıl Sağır ve Dilsizler Derneği üyelerinden 200'e yakın engelli vatandaşımızı da şenlikte ağırlamanın mutluluğunu yaşadık" diye konuştu.

"Uludağ Kış Şenliği" renkli gösterilere sahne olurken vatandaşlar, plastik kızaktan, iglo yapımına, karton kızak yarışmasından müzik dinletilerine kadar çeşitli etkinliklere katılarak eğlendi.

Öte yandan kızakla kayanların tekrardan tepeye çıkmaları için yürüyen bant oluşturuldu. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.