SON DAKİKA
Hava Durumu

Uğur Mumcu'ya büyük ayıp

Araştırmacı gazeteci-yazar Uğur Mumcu'nun kızı Özge Mumcu Aybars, Mumcu'nun Ankara'da yaşadığı apartmanın girişinde yer alan 'Uğur Mumcu bu evde yaşamıştır' yazılı pirinç alaşımı tabelanın çalındığını sosyal medya hesabından duyurdu.

Haber Giriş Tarihi: 24.10.2017 16:21
Haber Güncellenme Tarihi: 24.10.2017 16:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Uğur Mumcu'ya büyük ayıp

Araştırmacı gazeteci-yazar Uğur Mumcu'nun Ankara'da yaşadığı apartmanın girişinde yer alan 'Uğur Mumcu bu evde yaşamıştır' yazılı pirinç alaşımı tabela çalındı. Mumcu'nun kızı Özge Mumcu Aybars olayı Twitter'dan duyurdu.

Aybars, olayla ilgili paylaşımlarında, "Kapının önünden 'Uğur Mumcu bu evde yaşamıştır' yazan, 25 yıl önce asılan pirinç plaket çalınmış. Sokaktaki tüm apartmanlardaki pirinç yazılar vs. çalınmış" diye yazdı.

Anıtındaki tabela da çalınmıştı

Uğur Mumcu'nun, suikasta uğradığı ve hayatını kaybettiği evinin karşısındaki anıtına da sene başında saldırı olmuş, 'Uğur Mumcu 24 Ocak 1993' yazılı metal tabela çalınmıştı. Olayın ardından Çankaya Belediyesi tarafından çalınan tabelanın aynısı yapılarak anıtın üzerine asılmıştı. Ancak ikinci tabela da çalınma riskine karşı daha sonra plastik harf ve rakamlarla değiştirildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.